Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 17:21

Ερώτηση Κουσελά για την εγκληματικότητα στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της σοβαρής αύξησης της εγκληματικότητας στην Τριφυλία – Πυλία – Μελιγαλά  και γενικότερα σε περιοχές της Μεσσηνίας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Καθημερινά πληθαίνουν τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και οι καταγγελίες των πολιτών για τη σοβαρή αύξηση των παραβατικών συμπεριφορών  και της εγκληματικότητας στην περιοχή της Τριφυλίας, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις  περιοχές Πυλίας, Μελιγαλά κτλ. Πρακτικά, κάθε μέρα σημειώνονται κρούσματα διαρρήξεων, κλοπών ή και ληστειών, ακόμα και ένοπλων, οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου, σε οικίες, καταστήματα, τράπεζες, αγροικίες κλπ.

Οι πολίτες της Τριφυλίας και γενικότερα της Μεσσηνίας ζούν καθημερινά με το φόβο και την ανασφάλεια, ενω ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, στην πλειοψηφία τους, κάτοικοι των ορεινών περιοχών.

Επειδή εύλογα οι συμπολίτες μας απαιτούν περισσότερη και καλύτερη αυστυνόμευση, με αισθητή παρουσία και πυκνές περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ στις πόλεις και στην ύπαιθρο, ώστε να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας και ευνομίας,

Επειδή, παρά τις πραγματικά μεγάλες και φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη, είναι πλέον οφθαλμοφανές πως απαιτείται κατεπειγόντως καλύτερη κατανομή και κατάλληλη ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων σε μέσα και προσωπικό, ώστε να μπορούν να επιτελούν με πληρότητα το έργο τους, στην Τριφυλία και στις άλλες πληττόμενες περιοχές της Μεσσηνίας, θέμα που έχω επανειλημμένα θέσει με Ερωτήσεις μου στη Βουλή και παρεμβάσεις  στα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-Τι μέτρα θα πάρει για την άμεση ενίσχυση της αστυνόμευσης, τόσο στην Τριφυλία, όσο και στις λοιπές, σοβαρά δοκιμαζόμενες από τη σοβαρή αύξηση της εγκληματικότητας περιοχές της Μεσσηνίας;

- Πότε θα λειτουργήσει το τμήμα μεταγωγών στην Καλαμάτα, ώστε να απελευθερώσει δυνάμεις για καλύτερη αστυνόμευση της Μεσσηνίας;

- Πως και με ποιό τρόπο θα ενισχύσει την απαιτούμενη καθημερινή και πυκνή παρουσία της ΕΛΑΣ στις πόλεις, στην ύπαιθρο και στα ορεινά χωριά της Μεσσηνίας;»

Από το Γραφείο Τύπου του Δ. Κουσελά

Σχόλια  

0 # Καλαμάτα Βικούλα 29-10-2011 11:00
Κουσελάς, Διαμαντοπούλου και Βουδουρης μας έχουν τρελάνει με τις ερωτήσεις τους.
Κάθε μέρα σε όλα τα φύλα της εφημερίδας σας. Μια η Γιαννακοπούλου για το ασφαλιστικό, μια το ένα μία το άλο! Το σίγουρο είναι ότι κοροϊδεύουν τον Ελληνικό Λαό. Γιατί απο τις τόσες ερωτήσεις τους δεν είδαμε καμια απαντηση ως τωρα! Και όχι μονο δεν είδαμε απάντηση κάθε φορά που ρωτάνε κάτι αυτό το κάτι χειροτερεύει.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # ττττττ 30-10-2011 08:05
Ρε κουσελά πόσα θέλεις να μας τρελάνεις δεν βλέπεις ότιο σε λίγο δεν θα μπορείς να πας χωρίς συνοδεία ουτε στην τουαλέτα και από τις κολοτούμπες που κάνεις ξεπέρασες και τον ολυμπιονίκη Μελισσανίδη. Εισε ο μεγαλύτερος λαικιστής χειρίστου μορφής.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER