Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 18:26

Γιαννακοπούλου: Σημαντική δομή περίθαλψης το Κέντρο Υγείας Αίπειας για τη νοτιοδυτική Μεσσηνία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γιαννακοπούλου: Σημαντική δομή περίθαλψης το Κέντρο Υγείας Αίπειας για τη νοτιοδυτική Μεσσηνία

Με την υπογραφή της έγκρισης σκοπιμότητας κατασκευής του Κέντρου Υγείας Αίπειας από τον Υπουργό Υγείας, ένα αίτημα δεκαετιών πολλών φορέων και εκπροσώπων της Μεσσηνίας διέρχεται στο επόμενο στάδιο, αυτό της υποβολής Τεχνικού Δελτίου για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
Η ικανοποίηση που αποφέρει σε όλους μας η παραπάνω εξέλιξη έχει να κάνει με το γεγονός ότι σύντομα θα καλυφθεί γεωγραφικά με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο κενό στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Μεσσηνία.
Το στοίχημα αυτής της κυβέρνησης, αλλά και κάθε χρηστής διακυβέρνησης σε περιόδους κρίσης, είναι η ενίσχυση των δομών κοινωνικής φροντίδας και προστασίας, με σκοπό να προστατευθούν οι πολίτες που πλήττονται περισσότερο από τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τα σκληρά μέτρα.
Το έργο αυτό, μετά και από δικές μου ενέργειες και παρεμβάσεις σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, παίρνει το δρόμο του και το Υπουργείο πρέπει να προχωρήσει με τις υπόλοιπες εκκρεμότητες έργων στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα, α) την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων που λειτουργεί με έναν ιατρό, ενώ εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς το χρόνο και σε διοικητικό επίπεδο δεν διαθέτει προσωπικό, β) την προώθηση των ζητημάτων των Περιφερειακών Ιατρείων Άριος, Βλαχόπουλου, Μεθώνης και Πεταλιδίου για τα οποία έχουν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες και είναι στη φάση υποβολής φακέλου για ένταξη στο ΕΣΠΑ, και γ) τις βελτιώσεις κτιριακών και μηχανολογικών υποδομών στα Κ.Υ. Αγίου Νικολάου και Πύλου.

Από το Γραφείο Τύπου της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Σχόλια  

0 # σοφια ιγ. 01-11-2011 10:59
χαιρω πολυ Χαιροπουλος, Μπισκότας Παπαδόπουλος...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER