Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2011 21:57

Οι βουλευτές της Μεσσηνίας για το δημοψήφισμα

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι βουλευτές της Μεσσηνίας για το δημοψήφισμα

Μουδιασμένα και με διαφορετικό τρόπο ο καθένας προσεγγίζουν την κυβερνητική απόφαση για δημοψήφισμα οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ. Μονόδρομο θεωρεί το δημοψήφισμα ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, υπέρ της διεξαγωγής του αλλά από μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας τάσσεται ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ επιφυλακτική εμφανίζεται η Νάντια Γιαννακοπούλου.
Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις των 3 “πράσινων” βουλευτών στην “Ε”.

Δημήτρης Κουσελάς

“Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου παρέχει σημαντική ελάφρυνση στο θέμα του χρέους, διασφαλίζει τις δανειακές ανάγκες της χώρας αλλά προϋποθέτει και εμείς οι ίδιοι να βάλουμε τάξη στα δημοσιονομικά μας και να προωθήσουμε τις αναγκαίες αλλαγές, με σημαντική ανάληψη δεσμεύσεων για όλη την επόμενη δεκαετία.
Για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, που είναι άρρηκτα δεμένο με τη θέση και την προοπτική της χώρας μας στην Ευρώπη και στη ζώνη του ευρώ, θα περίμενε κανείς μια υπεύθυνη και σαφή στάση από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αντί για γενικόλογους αφορισμούς και ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, που αποπροσανατολίζουν και παραπληροφορούν τον λαό μας.
Στο μέτρο που τέτοια υπεύθυνη στάση δεν υπήρξε, είναι προφανές πως το βάρος αυτών των δεσμεύσεων δεν μπορεί να συνεχίσει να το σηκώσει ένα μόνο κόμμα, χωρίς ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού μας, χρειάζονται υπεύθυνες και ξεκάθαρες απαντήσεις από όλους, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα ο λαός και η χώρα.
Η δημοκρατία δεν γνωρίζει αδιέξοδα. Οταν οι πολιτικές ηγεσίες υπεκφεύγουν και τα ερωτήματα που τίθενται προσλαμβάνουν πλέον μια κρίσιμη πανεθνική διάσταση, ξεπερνώντας στενόμυαλες και ψηφοθηρικές κομματικές λογικές, τότε η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, η ώρα της κορυφαίας ευθύνης του κάθε πολίτη ν’ αποφασίσει ο ίδιος για τις τύχες της χώρας και τη θέση της στην Ευρώπη με δημοψήφισμα, είναι μονόδρομος”. 

Οδυσσέας Βουδούρης


“Το δημοψήφισμα απαντάει σε ένα από τα δύο ερωτήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία. Το πρώτο είναι για την πολιτική. Πρέπει όμως να απαντάει και στη δυνατότητα του παρόντος πολιτικού σχήματος να τη φέρει σε πέρας. Είμαι υπέρ του δημοψηφίσματος, αρκεί αυτό να γίνει από μία κυβέρνηση πραγματικής εθνικής σωτηρίας”.

Νάντια Γιαννακοπούλου

“Βρισκόμαστε εν μέσω εξελίξεων. Απαιτείται σοβαρότητα και προσοχή”.

Σχόλια  

0 # Ο Κουρέας της Σεβίλλης 02-11-2011 13:02
Ολοι τους ψήφισαν τα πιο απαχθή μέτρα που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα και αυτο είναι καταγεγραμένο βαθία στην μνήμη του Μεσσηνιακού λαού.Καταστρέψα τε την Μεσσηνία κλείσατε το Σιδηροδρομικό δίκτυο,κλείσατε το στρατόπεδο αυξήσατε την ανεργία, την εξαθλίωση και την φτώχεια την κάνατε συνώνυμο της πολιτικής σας, θα ήθελα να ήξερα πως θα τολμήσετε να ξανα θέσετε υποψηφιότητα; βέβαια το θράσος σας μπορεί να σας το επιτρέψει αλλά να είστε σίγουροι οτι ο Μεσσηνιακός λαός θα σας δώσει αυτο που αξιζετε.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # tsakistielia 02-11-2011 19:02
Το επικείμενο δημοψήφισμα,είν αι μία πράξη αναγνώρισης του δικαιώματος του ελληνικού λαού να εκφράσει την θέλησή του για ζωτικό εθνικό ζήτημα,από τον πολιτικό κόσμο.

Ψέμματα !

Το δημοψήφισμα,είν αι ένα άθλιο τέχνασμα,που εκπορεύεται από τον σύγχρονο πολιτικό κόσμο της Χώρας μας - από αυτούς που το πρότειναν και από αυτούς που τώρα αντιδρούν και το αντιμάχονται,αλ λά αύριο,μετά,θα το εκμεταλλευθούν - με δύο αποκλειστικούς στόχους :
α. την παγίδευση του λαού και
β. την δημιουργία βολικού άλλοθι,για να εναποθέσουν τις ευθύνες τους,για τον και υπέρ του πολιτικού κόσμου,ανεξαρτή τως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Αναρρωτιέμαι,πώς θα διαφύγουμε από αυτήν την παγίδα ή θα αδράξουμε,
κολακευμένοι,την ευκαιρία να ... γνωματεύσουμε επί του ζητουμένου,αδια φορώντας για τις αληθινές και εις βάρος μας μακροπρόθεσμες και υπαρκτές συνέπειες ?
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER