Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2011 15:39

Αποστολάκος: Κυβερνητικό "όχι" στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Σκάλας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μία άκρως αρνητική και δυσάρεστη ανατροπή επεφύλασσε η απάντηση της Αναπληρωτού Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Φ. Γεννηματά στην Ερώτηση του Βουλευτή Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου σχετικά με τη δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκάλα του Δήμου Ευρώτα.
Με την Ερώτηση που κατέθεσε στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο κ. Γρηγόρης Αποστολάκος ζητούσε την άμεση υλοποίηση της δέσμευσης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκάλα, μετά κι από την αδικαιολόγητη κατάργηση του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου Σκάλας. Με την πρωτοβουλία αυτή, ο Βουλευτής στήριξε εμπράκτως το καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Δήμου Ευρώτα, ο οποίος είχε προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για τη λειτουργία του Σχολείου.
Η συγκεκριμένη πίεση ανάγκασε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να συγκαλέσει σύσκεψη για το θέμα και να ανακοινώσει τη δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκάλα. Πριν όμως συμπληρωθεί ούτε ένας μήνας, η Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Φ. Γεννηματά δηλώνει πως «δεν καθίσταται εφικτή η άμεση υλοποίηση ίδρυσης Παραρτήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκάλα Λακωνίας». 
Σε έγγραφό της προς τον Βουλευτή Λακωνίας κ. Γρηγόρη Αποστολάκο, η κ. Γεννηματά ως λόγους για τη μη ικανοποίηση του αιτήματος επικαλείται πως :
Το αίτημα κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης στις 05 Σεπτεμβρίου 2011, χρονικό σημείο κατά το οποίο είχε ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.
Στην πρόταση δεν περιλαμβάνεται η διασφάλιση παραχώρησης χώρου για τη στέγαση του Σχολείου.
Ο αριθμός των υποψηφίων μαθητών που εκδηλώνουν ενδιαφέρον δεν είναι ικανοποιητικός.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Αποστολάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Η απάντηση της Αναπληρωτού Υπουργού Παιδείας αποτελεί μνημείο κυβερνητικής ανακολουθίας και αναξιοπιστίας. Πρώτα καταργούν το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Σκάλας, στη συνέχεια ανακοινώνουν μετά βαΐων και κλάδων την ίδρυση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και τελικά ξεκαθαρίζουν πως δεν θα γίνει τίποτα. Ομολογούν με τον πλέον κυνικό τρόπο πως είπαν ψέματα. Όσο για τους λόγους που επικαλούνται τους εκθέτουν ακόμη περισσότερο αφού ισχυρίζονται πως μολονότι γνώριζαν ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου ότι έχει ολοκληρωθεί ο προγραμματισμός για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, δεν δίστασαν στα τέλη του ίδιου μηνός να ανακοινώνουν την ίδρυση νέου Σχολείου στη Σκάλα. Ένα ακόμη δείγμα του κυβερνητικού εμπαιγμού απέναντι σε μία ολόκληρη τοπική κοινωνία και στους εκπροσώπους της. Πιθανότατα από τα τελευταία, αφού οι ημέρες αυτής της Κυβέρνησης είναι πλέον μετρημένες.» 

Από το Γραφείο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER