Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2011 21:34

Θετικά αντιμετωπίζουν τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας οι βουλευτές της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Θετικά αντιμετωπίζουν τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας οι βουλευτές της Μεσσηνίας

Με θετικό μάτι βλέπουν οι βουλευτές Μεσσηνίας τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σχετικά με τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Κριτική στη στάση της Νέας Δημοκρατίας που θέτει όρους για τη συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα ασκούν η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ ο Δημήτρης Κουσελάς κάνει λόγο για απαρχή μιας νέας εποχής υπεύθυνης συνεννόησης, μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που συναισθάνονται την κρισιμότητα των στιγμών για το μέλλον της χώρας. Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος ζητάει σύνεση, συνεννόηση και ενότητα, ώστε να εξασφαλιστεί η σωτηρία της πατρίδας.

Δημήτρης Κουσελάς


«Ηδη με τη δήλωσή μου της 4-11-2011, είχα τονίσει την ανάγκη οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, προτάσσοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Να υπάρξει ένα πλαίσιο εθνικής συνεννόησης με στόχο τη θωράκιση της σταθερής πορείας της χώρας στη ζώνη του ευρώ, με τη διασφάλιση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, την ομαλή συνέχιση της κρατικής λειτουργίας για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος στήριξης και την άμεση καταβολή της 6ης δόσης, δρομολογώντας στη συνέχεια την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, σε συνθήκες ασφάλειας και ομαλότητας.
Αυτά δεν μπορούν να γίνουν από μια κυβέρνηση αμιγώς τεχνοκρατών, χωρίς σαφή πολιτική λογοδοσία και αναφορά, ούτε από μια εξαιρετικά βραχύβια και αποδυναμωμένη κυβέρνηση, μια κυβέρνηση περιορισμένης πολιτικής ευθύνης και με το βλέμμα αποκλειστικά στις κάλπες, όπως ορισμένοι θα επιθυμούσαν.
Είναι θετικό ότι οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ανταποκρίνονται στο καθήκον τους για την αποκατάσταση της ομαλότητας, για να ξεφύγει η χώρα από τα χειρότερα.
Είναι μια μοναδική ιστορική ευκαιρία, που ελπίζω να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής υπεύθυνης συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου που συναισθάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και το πραγματικό διακύβευμα για τον λαό και τη χώρα.
Ελπίζω η νέα κυβέρνηση να έχει όλα τα εχέγγυα που απαιτούνται για να εκπληρώσει τους στόχους της. Στο σημείο που βρισκόμαστε, κάθε αποτυχία, πισωγύρισμα ή μικροκομματικός τακτικισμός μπορεί να αποβεί θανάσιμο για το μέλλον. Οι τύχες της χώρας δεν μπορούν να περιμένουν».

Νάντια Γιαννακοπούλου


«Με τη “συμφωνία” των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων για τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση για τη διάσωση της χώρας.
Τώρα, απαιτείται να βάλουν πλάτη όλες οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις.
Απαιτείται στήριξη και ειλικρίνεια, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες και τακτικισμούς που μπορεί να τορπιλίσουν την προσπάθεια αυτή.
Τα προβλήματα της χώρας είναι πολύ μεγάλα και συσσωρευμένα και δεν είναι δυνατόν να δρομολογηθούν όλα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.
Είναι ανάγκη η πολιτική ζωή της χώρας να μπει σε μια νέα λογική συναινέσεων και μετριοπάθειας, χωρίς ακρότητες και αφορισμούς.
Για να πετύχει η προσπάθεια αυτή, πρέπει να κάνουμε όλοι τα αδύνατα δυνατά και να υπερβούμε τις αγκυλώσεις που έχει το πολιτικό σύστημα, σήμερα.
Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες των μισθωτών και των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και των μη προνομιούχων, που σήκωσαν έως τώρα το βάρος αυτής της προσπάθειας, μπορεί να πάνε χαμένες.
Αποψή μου είναι ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να έχει ουσιαστική συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση και να συμμετέχουν τα καλύτερα στελέχη της.
Οπως, επίσης, πιστεύω ότι σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να συμμετέχουν και τα υπόλοιπα κόμματα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

Οδυσσέας Βουδούρης


«Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έκαναν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά αδυνατούν να το ολοκληρώσουν. Αν ήθελαν προφανώς κάτι τέτοιο δεν θα έθεταν όρους συμμετοχής σε πολιτικό επίπεδο, αφού γνωρίζουν ό,τι πολιτικές πάμε να εφαρμόσουμε.
Η Νέα Δημοκρατία ασκεί εδώ και 1,5 χρόνο μία δημαγωγική πολιτική και σήμερα αναγκάζεται σε απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα. Καταλαβαίνουν πάντως ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν άλλο, αλλά θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες.
Δύο είναι οι επιλογές, ή να αναλάβουν την ευθύνη και να μην θέτουν όρους συμμετοχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα ή να συνεχίσουν τη δημαγωγική τους πολιτική».

Γιάννης Λαμπρόπουλος


«Εδώ που έχουμε φτάσει προέχει η σωτηρία της πατρίδας μας. Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την πτώχευση και την καταστροφή.
Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να επικρατήσει η σύνεση, η συνεννόηση και η ενότητα του λαού μας».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER