Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2011 21:01

Δήλωση Κουσελά από το βήμα της Βουλής: Ισχυρός πρωθυπουργός και όχι "λαπάς" ή "φούφουτος"

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Δήλωση Κουσελά από το βήμα της Βουλής: Ισχυρός πρωθυπουργός και όχι "λαπάς" ή "φούφουτος"

Είναι ανάγκη να βρεθεί σήμερα λύση, με την ανάδειξη όχι ενός πρωθυπουργού «λαπά» ή «φούφουτου», όπως είπαν ορισμένα στελέχη της Ν.Δ., αλλά ικανού να ανταποκριθεί στο εύρος των προκλήσεων. Να εκπροσωπήσει αποτελεσματικά τη χώρα στις σκληρές διαπραγματεύσεις, να εμπνεύσει ασφάλεια και σιγουριά στους πολίτες, έχοντας τη στήριξη ευρέως φάσματος του πολιτικού κόσμου. Αυτό δήλωσε μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής Δημήτρης Κουσελάς. Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Νέος Τρόπος Εκδοσης Αδειών Δόμησης, Ελέγχου Κατασκευών και λοιπές Διατάξεις».
Για το νομοσχέδιο ο κ. Κουσελάς σημείωσε μεταξύ άλλων: "Με αυτό το νομοσχέδιο, αλλάζει ριζικά το σύστημα έκδοσης οικοδομικών αδειών και ελέγχου των κατασκευών, που ίσχυε μέχρι σήμερα. Με σημαντική απλούστευση των διαδικασιών και εύλογη απόδοση της ευθύνης για τη σωστή μελέτη και εκτέλεση του έργου, καταμερίζονται δίκαια οι ευθύνες ανάμεσα στους εμπλεκόμενους (Υπηρεσίες Δόμησης των δήμων, μηχανικοί, κατασκευαστές, ιδιοκτήτες).
Διασφαλίζεται η νομιμότητα, περιορίζεται δραστικά η αυθαίρετη δόμηση, πατάσσεται η αθέμιτη συναλλαγή μέσω των πολεοδομικών γραφείων και εισάγεται διαφάνεια στον έλεγχο των κατασκευών.
Ομως, οι Υπηρεσίες Εκδοσης Αδειών Δόμησης που πάνε στους καλλικρατικούς δήμους θα πρέπει να ενισχυθούν έγκαιρα με προσωπικό, κατάλληλη μηχανογράφηση και υποδομές, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν ομαλά στα νέα τους καθήκοντα.
Αλλη καινοτομία του σχεδίου νόμου, είναι πως διαχωρίζει πλήρως τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των αρχών αδειοδότησης (Υπηρεσίες Δόμησης των δήμων) και των ελεγκτών Δόμησης, που λειτουργούν υπό την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ. Η διάκριση αυτή είναι κομβική για την εξυγίανση του συστήματος έκδοσης των οικοδομικών αδειών".
Τον ρόλο της επίβλεψης αναλαμβάνει Σώμα Ελεγκτών Δόμησης, υπό την εποπτεία της αποκεντρωμένης διοίκησης, το οποίο αποτελείται από ανεξάρτητους μηχανικούς πιστοποιημένους από το Τ.Ε.Ε.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουσελάς ζήτησε "να παραταθούν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2011 οι προθεσμίες που προβλέπονται για τη ρύθμιση των ημιυπαίθριων στο νόμο 3843/2010, καθώς και εκείνες για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων που λήγουν στις 30 Νοεμβρίου 2011.

Σχόλια  

0 # Ο Κουρέας της Σεβίλλης 10-11-2011 12:07
Ειδαμε καιτα χαίρια σου στο υπουργείο οικονομικών η φοροδιαφυγή χτύπησε κόκκινο,το μόνο που ξέρατε να κάνετε ήταν μειώσεις μισθών και συντάξεων.Αλήθε ια θα τολμήσεις να ξανα θέσεις υποψηφιότητα εσυ και οι υπολοιποι που ψηφήσατε το μνημόνιο; Ε ρε γλέντια που έχουν να γίνουν.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER