Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 17:05

Η Κοζομπόλη στην Επιτροπή για το πόρισμα της υπόθεσης Παπαντωνίου

Γράφτηκε από την

Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, μέλος του προεδρείου της οποίας ήταν η βουλευτής Μεσσηνίας Γ. Κοζομπόλη, παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση το πόρισμα για τις ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διενήργησε προκαταρκτική εξέταση κατά του πρώην υπουργού “για ενδεχόμενη τέλεση αδικημάτων στο πλαίσιο σύναψης συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας”. 

Οπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, “σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής, ο πρώην υπουργός Ι. Παπαντωνίου οδηγείται να δικαστεί από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο, για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις. Εγινε διάκριση των πράξεων που αποδίδονται στον Ι. Παπαντωνίου και για μεν την πράξη της απιστίας κρίθηκε ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο, λόγω της τασσόμενης από το Σύνταγμα ειδικής προθεσμίας, για δε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κρίθηκε ότι αυτή δεν τελέστηκε κατά τη διάρκεια των υπουργικών του καθηκόντων. Κατά συνέπεια η δίωξή της αποτελεί αρμοδιότητα των κοινών ποινικών δικαστηρίων”.