Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 21:43

Γιαννακοπούλου: Απόγνωση για την εγκληματικότητα σε ολόκληρη τη Μεσσηνία και την υπόλοιπη επικράτεια

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γιαννακοπούλου: Απόγνωση για την εγκληματικότητα σε ολόκληρη τη Μεσσηνία και την υπόλοιπη επικράτεια

Η εγκληματικότητα στη χώρα μας αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς. Μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκαν οι ένοπλες ληστείες, ενώ πρωτοφανή αύξηση καταγράφουν και όλοι οι υπόλοιποι ποιοτικοί και ποσοτικοί δείκτες του εγκλήματος.
Σήμερα, οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι, παρόλο που οι αστυνομικοί πολλές φορές ξεπερνούν τους εαυτούς τους για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Παράλληλα, η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας φθίνει καθημερινά, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές.
Σε πανελλαδικό επίπεδο, για το σχεδιασμό μιας ορθολογικής αντεγκληματικής πολιτικής είναι απαραίτητα τα ακόλουθα:
1) Ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας ως κατεξοχήν φορέα παροχής ασφάλειας.
2) Η μεταρρύθμιση στη δομή και την οργάνωση του Σώματος.
3 ) Η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους πολίτες.
4) Η ποσοτική και η ποιοτική καταγραφή της εγκληματικότητας στις πραγματικές της διαστάσεις.
Προκειμένου να προληφθεί μια μελλοντική έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα μας θα πρέπει -μεταξύ των άλλων- να μειωθεί η ανεργία, να αυξηθεί το βιοτικό και το εκπαιδευτικό επίπεδο των πολιτών, να αναβαθμισθεί το κοινωνικό κράτος, να δοθούν ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και να διασφαλισθούν τα μέσα για την επίτευξή τους, να επαναπροσδιορισθούν οι στόχοι της νέας γενιάς, να μειωθεί το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών, να ενσωματωθούν οι μειονοτικές ομάδες του πληθυσμού, να στηριχθούν οι θεσμοί της οικογένειας και του σχολείου.
Η άμεση άμβλυνση του παραπάνω σοβαρού προβλήματος είναι απαραίτητη συνθήκη, προκειμένου να αποφευχθούν ολέθριες καταστάσεις, και συνεπώς η αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων επιτάσσει το σχεδιασμό και σε τοπικό επίπεδο. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
1. Με ποιο τρόπο προτίθεται επιτέλους η κυβέρνηση να ενισχύσει τα μέτρα αστυνόμευσης στη Μεσσηνία, αλλά και το σύνολο της επικράτειας;
2. Προτίθεται η κυβέρνηση να επαναπροσδιορίσει την αντεγκληματική πολιτική στα νέα δεδομένα που εμφανίζει η εγκληματικότητα στο σύνολο της επικράτειας, αλλά και επιμέρους περιοχές που εμφανίζει διαρκή έξαρση το φαινόμενο;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Σχόλια  

0 # MAN 11-11-2011 01:23
ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ:

άνοιξε το παρακάτω blog μου κ δες διευθύνσεις συνομωσίας σχετικά με μαρτύρια που δεν έχουν ξανασυμβεί σε καμία χώρα του κόσμου. ΒΛ. ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

sino-mosies.blogspot.com/

ΒΙΑ -ΟΛΟΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

www.youtube.com/.../
-----------------------------------------
ΒΙΑ: ΑΔΕΛΦΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΚΡΑΤΟΣ
ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ-ΧΡΗΜΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ.
www.youtube.com/.../
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER