Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 18:59

Ερώτηση Κουκούτση για το ούζο 

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ερώτηση Κουκούτση για το ούζο 

“Το ούζο Καλαμάτας αποτελεί ένα προϊόν γεωγραφικής ένδειξης για την Ελλάδα που έχει καταχωριστεί στο παράρτημα 3 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου” δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση που έθεσε υπόψη του στη Βουλή ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης.

“Σχετικά με την εμφιάλωση -και όχι γενικότερα τη συσκευασία των αλκοολούχων ποτών που φέρουν την ένδειξη προστασίας γεωγραφικής-, είμαστε της άποψης ότι αυτό θα πρέπει να πραγματοποιείται εντός της οικείας γεωγραφικής περιοχής. Αυτή είναι η θέση μας. Ως εκ τούτου, δεν συμφωνούμε να τεθεί θέμα διαγραφής καθιερωμένης γεωγραφικής ένδειξης, γιατί θα δημιουργηθεί μείζον πρόβλημα στους παραγωγούς του αντίστοιχου προϊόντος” συνέχισε ο υπουργός.

Το καθεστώς φορολογίας των αλκοολούχων προϊόντων, σημείωσε ο υπουργός, “είναι εναρμονισμένο στην Ευρωπαϊκή Ενωση και διέπεται από διατάξεις, η πλειονότητα των οποίων έχει ενσωματωθεί και στο δικό μας εθνικό δίκαιο”, ενώ “όσον αφορά το ούζο ισχύουν και οι διατάξεις της υπουργικής απόφασης με την οποία η επωνυμία "ούζο" συνιστά γεωγραφική ένδειξη”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER