Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010 19:00

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Όχι στην περικοπή των εξόδων στα ΚΑΠΗ και στη ʽʽΒοήθεια στο Σπίτιʼʼ»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Νάντια Γιαννακοπούλου: «Όχι στην περικοπή των εξόδων στα ΚΑΠΗ και στη ʽʽΒοήθεια στο Σπίτιʼʼ»

Οι πρόσφατες προτάσεις του Προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλου, σχετικά με την περικοπή δαπανών από τα ΚΑΠΗ και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τη θέση τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ΠΑΣΟΚ.
Αντίθετα, αποτελούν ενδείξεις λανθασμένης εκτίμησης των έμπρακτων προθέσεων της κυβέρνησης, καθώς μετά την ψήφιση του Καλλικράτη, τα ΚΑΠΗ και η «Βοήθεια στο Σπίτι» δεν καταργούνται.
Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή για τη χώρα, οφείλουμε να προασπίσουμε σαν «κόρη οφθαλμού» σημαντικά προπύργια του κοινωνικού κράτους.
Τέτοια κοινωνικά δίκτυα είναι όχι απλώς απαραίτητα, αλλά απολύτως χρήσιμα για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Η κυβέρνηση, παρά την λήψη πολλών αναγκαίων δυσάρεστων μέτρων, έχει δείξει ότι βλέπει την καθημερινότητα του πολίτη και, ειδικά, της τρίτης ηλικίας.
Έμπρακτη προσπάθεια της κυβέρνησης αποτελεί η περικοπή της σπατάλης που διέπνεε μεγάλο κομμάτι του δημόσιου τομέα και η μέριμνα για την ορθολογική διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
Σπατάλη στην οποία προέβη κατά κόρον η προηγούμενη κυβέρνηση, κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της οποίας ο κ. Προβόπουλος δεν επιδόθηκε σε τέτοιου είδους νουθεσίες.
Κυρίως, δε, ακόμη και τώρα δεν προβαίνει στην αναδιάρθρωση της κεντρικής τράπεζας, την οποία οι διοικητές της αποφεύγουν συστηματικά, την ώρα που προτρέπουν τους πάντες να αναλάβουν μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες.
Αντίθετα, η μεγάλη εξοικονόμηση πόρων που επιφέρει ο «Καλλικράτης» με την κατάργηση 4.500 δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση των αναγκαίων ποσών που θα επιτρέψουν να συνεχιστούν τα κοινωνικά προγράμματα που αφορούν τα ΚΑΠΗ και το «Βοήθεια στο Σπίτι».
Γύρω από τη λειτουργία των ΚΑΠΗ και ιδιαίτερα των εκδρομών, ωστόσο, έχει δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες ένα κερδοσκοπικό δίκτυο.
Αυτό, βεβαίως, δεν αναιρεί τον ρόλο και τη χρησιμότητα των ΚΑΠΗ, ειδικά στην παρούσα περίοδο της κρίσης, αλλά αποτελεί σημείο ένδειξης της ανάγκης να ενταθούν οι έλεγχοι στις δαπάνες του κράτους.
Συνεπώς, η εποχή δεν απαιτεί την αποδόμηση του κοινωνικού ιστού και της συνοχής της χώρας, αλλά ορθολογική διαχείριση του δημόσιου χρήματος και πάταξη κάθε εστίας σπατάλης και διαφθοράς.

Από το Γραφείο Τύπου της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER