Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 14:42

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για το ΚΕΔΒ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η παρουσία του Στρατού, στην πόλη της Καλαμάτας, για περισσότερα από εκατό χρόνια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προσφορά του Μεσσηνιακού λαού στους αγώνες του Έθνους, για ελευθερία και ανεξαρτησία.
Σε συνέχεια του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού, τον Ιούλιο του 2005, εγκαταστάθηκε στην Καλαμάτα το Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων ύστερα και από την ανάγκη να απομακρυνθούν τα στρατόπεδα από την Αττική και ιδιαίτερα από την περιοχή του Χαϊδαρίου.
Το στρατόπεδο της Καλαμάτας είναι το πιο καινούργιο και νεόκτιστο της χώρας μας και λειτουργούσε χωρίς κόστος συντήρησης και επισκευών, όπως άλλα πολλά.
Οι Νεοσύλλεκτοι διαβιούν με τις καλύτερες προϋποθέσεις, σε άριστο περιβάλλον και εκπαιδεύονται όλο το χρόνο χάρις τις ήπιες κλιματολογικές συνθήκες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα διαθέτει αεροδρόμιο, λιμάνι και αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας που σύντομα θα είναι η Αθήνα μόλις δύο ώρες.
Ακόμη η πόλη έχει σύγχρονο και καινούργιο Γενικό Νοσοκομείο, χωρίς να παραβλέπουμε ότι και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Τριπόλεως απέχει λιγότερο από μια ώρα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν τέσσερα περίπου χρόνια δαπανήθηκαν περίπου 1 εκατομ, € για ανέγερση ενός ακόμη κτηρίου προκειμένου να στεγάσει όλους τους στρατιώτες των Διαβιβάσεων.
Εκτός των άλλων, το Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων αποτελούσε σημαντική οικονομική πηγή για την πόλη μας και το Νομό ολόκληρο.
Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από το ΓΕΣ/ΔΕΚΠ το 2008 με θέμα «Σκοπιμότητα λειτουργίας υφιστάμενων ΚΕΝ-ΕΚΕ όλων των Όπλων και Σωμάτων» προεβλέπετο η διατήρηση σε λειτουργία των Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα .
Επίσης και στο πλαίσιο άλλης μελέτης για την Μελλοντική Δομή Δυνάμεων για τα έτη 2011 – 2025, που ήταν σε εξέλιξη από τους πρώτους μήνες του 2011, το Κέντρο Διαβιβάσεων είχε ενταχθεί σε αυτά που θα παρέμεναν σε λειτουργία.
Παρ’ όλα αυτά και παρά τις διαβεβαιώσεις που ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ως Υπουργός Άμυνας είχε δώσει, περί παραμονής των Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα ο μετέπειτα Υπουργός κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης, χωρίς καμιά πειστική εξήγηση, αποφάσισε πριν δύο μήνες, να βάλει λουκέτο στο ιστορικό Στρατόπεδο Παπαφλέσσα και να μεταφέρει τις Διαβιβάσεις πάλι στην Αττική και συγκεκριμένα στον Αυλώνα.
Η απόφαση αυτή που αποτελεί πλήγμα για την οικονομία μιας πόλης που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, βρήκε αντίθετους όλους τους Μεσσήνιους, που όμως δεν εισακούσθηκαν.
Μετά απ’ όλα αυτά
Ε ρ ω τ ά τ α ι  ο κ. Υπουργός
Πρόκειται να ανακαλέσει τώρα την εσφαλμένη απόφαση του προκατόχου του Υπουργού και να ξαναλειτουργήσει το Κέντρο Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων στην Καλαμάτα ; .-

Αθήνα 17 - 11 -  2011
Ο Ερωτών  Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER