Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2011 19:59

Ο Δαβάκης για ομιλία Γερουλάνου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την ομιλία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση:
«Παρακολουθήσαμε με προσοχή την ομιλία του κ. Γερουλάνου επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως και τα πρώτο που μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας είναι ότι στην 15λεπτη και πλέον ομιλία του, αφιέρωσε δυο μόνο παραγράφους για τα πεπραγμένα του στο πολιτισμό. Εμείς όμως έχουμε να πούμε:
Μπορεί να οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης με τους υπαλλήλους του Υπουργείου με την μαζική, αδιάκριτη και οριζόντια απόλυση δεκάδων στελεχών του ΥΠ.ΠΟ.Τ.; Στην πραγματικότητα απορφανίζεται η Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπως και οι υπηρεσίες Τεχνικών Έργων, τίθεται εν κινδύνω η εξέλιξη των έργων του ΕΣΠΑ και ερημώνουν οι περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου.
Οικοδομείται σχέση εμπιστοσύνης αποτελεσματικά, όταν στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με εξαιρετικά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα υποβιβάζονται βαθμολογικά και εξευτελίζονται μισθολογικά, ενώ την ίδια στιγμή καλούνται να υπηρετήσουν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια;
Η σχέση εμπιστοσύνης κλονίζεται με τις περίεργες τοποθετήσεις αναπληρωτών προϊσταμένων, με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των κρίσεων τμηματαρχών και με τις μεταθέσεις και μετακινήσεις υπαλλήλων, πρακτικές, που στηλιτεύει με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων.
Τα έργα του ΕΣΠΑ παρουσιάζουν εξαιρετικά μεγάλες καθυστερήσεις σε όλους τομείς, διότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ καθυστέρησε αναιτιολόγητα και προσπάθησε να ανατρέψει τον προγραμματισμό της ΝΔ.
Ο κ. Γερουλάνος λησμόνησε γρήγορα τα κλειστά μουσεία εν μέσω θέρους, τους κλειστούς, αφύλακτους και χορταριασμένους αρχαιολογικούς χώρους και τα ημιτελή έργα που δεν ολοκληρώνονται.
Ο κ. Υπουργός δεν έκανε λόγο για τη συρρίκνωση του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με την κατάργηση της Πειραματικής Σκηνής, την απώλεια του Ακροπόλ και την επανάληψη των παραστάσεων, αλλά και δεν διάβασε τη συνέντευξη του κ. Χουβαρδά, που κάνει λόγο για το Εθνικό Θέατρο που βουλιάζει…
Η ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ δεν αισθάνεται την αγωνία εκατοντάδων ωρομισθίων, οι οποίοι δεν πληρώνονται, ακόμα και μετά τη λήξη της σύμβασής τους, δεν ακούει την κραυγή των ευσυνείδητων υπαλλήλων του που δεν έχουν μελάνια να εκτυπώσουν.
Ο κ. Γερουλάνος δεν μιλά για το αίσχος της οδού Τοσίτσα, ενδιαφέρεται όμως για την επικοινωνιακή προβολή των όποιων επιτυχιών των υπηρεσιών του ΥΠ.ΠΟ.Τ στον τομέα της πάταξης της αρχαιοκαπηλείας…
Μερικές φορές μάλιστα προτρέχει και δεν αναμένει την επιστημονική τεκμηρίωση των συγκεκριμένων επιτυχιών, με αποτέλεσμα να θέτει εν αμφιβόλω τόσο τη σοβαρότητα της χώρας όσο και το πραγματικό νόημα των επιτυχιών….».

Από το Γραφείο Τύοπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER