Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011 22:03

Ο Δαβάκης για την εφεδρεία στο υπουργείο Πολιτισμού

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Η υποστελέχωση των οργανικών μονάδων του ΥΠ.ΠΟ.Τ πρόκειται να ενταθεί με την εφαρμογή του μέτρου της εφεδρείας – απόλυσης, μολονότι ζητήσαμε την εξαίρεση των στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να μην απωλεσθεί, σε μια ημέρα, η σωρευθείσα πείρα δεκαετιών. Παρ’ όλα αυτά η εφαρμογή του μέτρου προχωρά, ενώ δημιουργούνται μεγάλα και δυσαναπλήρωτα κενά και τίθεται σε κίνδυνο η εξέλιξη ευρωπαϊκών έργων και η απρόσκοπτη απορρόφηση ενωσιακών πόρων. Εξάλλου, ο Υφυπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ζήτησε την άμεση πλήρωση των κενών θέσεων, για να μην διαταραχθεί το έργο των υπηρεσιών.
Καλούμε την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Τ να προβεί στην κάλυψη των κενών με πνεύμα αξιοκρατίας και μετριοπάθειας, λαμβάνοντας υπόψη τόσο κοινωνικούς λόγους, όσο και τα προσόντα των υπαλλήλων. Γνωρίζουμε καλά ότι στο Υπουργείο Πολιτισμού υπηρετούν άξιοι υπάλληλοι με ευρύτατη επιστημονική γνώση και πολλά προσόντα.
Ασκήσεις μικροπολιτικής είναι απαράδεκτες στην εποχή που ζούμε. Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι καταρτισθέντες πίνακες μορίων για την επιλογή προϊσταμένων τμημάτων και διευθύνσεων, ενώ είναι άγνωστος ο λόγος γιατί μόνο στο ΥΠ.ΠΟ.Τ δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων τμημάτων.
Κάθε αδικία θα καταγγελθεί, καθώς ήδη γινόμαστε δέκτες παραπόνων για ευνοιοκρατικές αναθέσεις καθηκόντων προϊσταμένων και βεβιασμένες μεταθέσεις.
Διαβεβαιώνουμε τους υπαλλήλους του ΥΠ.ΠΟ.Τ ότι θα βρεθούμε δίπλα τους ενάντια στην αναξιοκρατία και οι όποιες αδικίες θα διορθωθούν, ενώ θα αναζητηθούν και ευθύνες για την τέλεσή τους, αμέσως μόλις η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας».

Από το Γραφείο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER