Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 15:11

Κουκούτσης: Η “ευπάθεια” στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ...

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Κουκούτσης: Η “ευπάθεια” στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ...

Του Δημήτρη Κουκούτση

Βουλευτή Μεσσηνίας

Μετά τη δημοσίευση των Μεσσήνιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας, θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα. 

Στην Ελλάδα του 2017 δυστυχώς η υπογεννητικότητα είναι σε τραγικά επίπεδα και κύριοι λόγοι είναι η ανεργία, η φτώχεια και η έλλειψη κρατικής μέριμνας.

Κι όμως στην Ελλάδα της κρίσης μπορείς και να γίνεις πολύτεκνος μέσα σε τρία χρόνια χωρίς να έχεις γεννήσει κανένα παιδί! Παίρνεις τη σύζυγό σου από το τσαντίρι σου και με δύο μάρτυρες πας στο αστυνομικό τμήμα και δηλώνεις ότι γέννησε κάτω από ένα δέντρο. Οι μάρτυρες δηλώνουν ότι παραστάθηκαν στη γέννα και έτσι δεν χρειάζεσαι τη δήλωση του μαιευτήρα. Εκδίδεται λοιπόν η ληξιαρχική πράξη για το κορίτσι που “γεννήθηκε” αυτομάτως.

Τώρα θα μου πείτε γιατί κορίτσι; Σε περίπτωση που δηλώσεις αγόρι κάποια στιγμή θα το ψάξει ο Στρατός… Αν πάλι θέλει η Αστυνομία (σιγά τώρα…) να δει το παιδί, παίρνεις από τον καταυλισμό ένα παιδί του γείτονα…

Στα υπάρχοντα, στα πραγματικά παιδιά σου Ελληνα πρέπει να φέρεσαι καλά κι όχι να τα βγάζεις ξυπόλυτα και βρόμικα στα φανάρια και στην επαιτεία! Πρέπει να μην τα χτυπάς και να μην είσαι βίαιος, αλλιώς θα στα πάρουν οι κοινωνικές υπηρεσίες και θα τα στείλουν σε ιδρύματα.

Ο μέσος “ευπαθής πολίτης” λαμβάνει επιδόματα και ζει την οικογένειά του αποκλειστικά με αυτά. Είναι σύνηθες φαινόμενο, μας λένε εκπαιδευτικοί, να εγγράφονται στα δημόσια σχολεία παιδιά κάποιων πολιτών χωρίς, όμως, να παρακολουθούν τα μαθήματα. Αυτό συμβαίνει επειδή για να λαμβάνουν οι γονείς το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προϋπόθεση είναι τα παιδιά τους να είναι ενταγμένα στο σύστημα υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, εισπράττουν επιδόματα κάθε είδους παρότι είναι εύποροι, έτσι στερούν επιδόματα από πραγματικά άπορες οικογένειες, οι οποίες ουδέποτε έτυχαν κάποιας ιδιαίτερης μεταχείρισης. Επιδόματα φτώχειας, πολυτέκνου αλλά και για ατυχήματα που παθαίνουν συχνά λόγω του τρόπου ζωής τους και χρόνιες ασθένειες.

Μετά από έρευνα, μόνο στην περιοχή του Βόλου, αποκαλύφθηκε ότι 14 πολίτες εισέπρατταν παρανόμως οικογενειακά επιδόματα ύψους 211.000 ευρώ. Είναι κοινό μυστικό, άλλωστε, ότι ο αριθμός των παιδιών που δηλώνονται από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα από ευπαθείς πολίτες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η Κάρτα Αλληλεγγύης, που θεσμοθετήθηκε από το υπουργείο Εργασίας για να ανακουφίσει πολλές οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, καταλήγει σε δυσανάλογα μεγάλο ποσοστό σε ευπαθείς πολίτες, καθώς πάρα πολλοί εξ αυτών εμφανίζονται να πληρούν τα κριτήρια. Παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για τις ειδικές αυτές κατηγορίες πολιτών περιλαμβάνουν δεκάδες εκατομμυρίων, η Ειδική Γραμματεία δεσμεύεται να διαθέσει εθνικά κονδύλια... που δεν υπάρχουν για τη χρηματοδότηση 74 καταυλισμών. Αν πάλι έχεις ένα παιδί που θέλεις να σπουδάσει σε ένα ΤΕΙ δεν χρειάζεται στα πλαίσια της “ευπάθειας” πάντα.. να πληρώνεις φροντιστήρια και το παιδί να σκοτώνεται στο διάβασμα… Ως “ευπαθής” γονιός θα μπαίνει στο ΤΕΙ το τέκνο σου μόνο με το απολυτήριο του λυκείου.

Βέβαια πολλοί “ευπαθείς” συμπολίτες μας έχουν υπηρετήσει την πατρίδα αλλά ποτέ μα ποτέ δεν είδα το όνομα κάποιου σε μια επιτύμβια πλάκα για τους αγώνες του έθνους μας. Και έτσι τελειώνει το παραμύθι, και ζήσανε αυτοί ευτυχισμένοι και οι υπόλοιποι να πληρώνουν τα κέρατά τους γι' αυτούς τους παράνομους τους ψεύτες..

Ηθικόν δίδαγμα: Γίνε παράνομος να βρεις την υγειά σου. Τα επιδόματα σε περιμένουν!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER