Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011 14:30

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για την Ολυμπία Οδό

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Oπως είναι γνωστό ο οδικός άξονας Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ) είναι σημαντικότατος για την ανάπτυξη της Χώρας μας και ειδικότερα της Πελοποννήσου.
Από τις μέχρι σήμερα απαντήσεις δια της Βουλής των Ελλήνων σε ερωτήσεις μου σχετικές με την πορεία κατασκευής αυτού του έργου, ελάμβανα την διαβεβαίωση, ότι παρά τα όποια προβλήματα που είχαν ανακύψει, πρόθεση και στόχος του Υπουργείου σας ήταν η ολοκλήρωση του έργου και η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και βάσει της σύμβασης παραχώρησης που είχε κυρωθεί στη Βουλή το 2007.
Επιπλέον η ίδια διαβεβαίωση είχε δοθεί και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 3-8-2011 στο Υπουργείο σας στους Βουλευτές, στον Περιφερειάρχη και στους εκπροσώπους των ΟΤΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Επειδή από πληροφορίες, οι τράπεζες που χρηματοδοτούσαν το έργο, αλλά και οι κατασκευάστριες εταιρίες για τους δικούς τους λόγους, δεν επιθυμούν την κατασκευή του δρόμου από την Πάτρα έως την Τσακώνα, παρά τις συμβατικές τους δεσμεύσεις και υποχρεώσεις .

Ε ρ ω τ ά τ α ι  ο κ. Υπουργός
Τι θα γίνει με την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ;  Θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος μέχρι την Τσακώνα ή θα σταματήσει στην Πάτρα;

Αθήνα 21 - 11 -  2011
Ο Ερωτών  Βουλευτής

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER