Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011 15:05

Ο Δαβάκης για τους αρχαιολογικούς χώρους

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λακωνίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού για την αναβάθμιση των υπηρεσιών σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Μουσεία:
«Ενώ μέχρι την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, ελλόχευε ο κίνδυνος τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί χώροι να παραμείνουν κλειστοί, ενδεχόμενο που αποσοβήθηκε ευτυχώς την τελευταία στιγμή, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, συνεχίζοντας την επικοινωνιακή του τακτική, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου μίλησε για την αναβάθμιση των Αρχαιολογικών Χώρων και των Μουσείων. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στις συνεχείς εξαγγελίες, ούτε θα απαντήσουμε σε όσα ήδη είχαμε απαντήσει την άνοιξη και το καλοκαίρι, γιατί δεν επιθυμούμε να κουράσουμε και άλλο τους Έλληνες πολίτες μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν.
Με δύο λόγια όμως οφείλουμε να θυμίσουμε την βασική πρότασή μας:
Ενιαίο ωράριο για τους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία μας.
Αξιοποίηση και ανακατανομή του υπάρχοντος προσωπικού.
Ευρύτατη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα στις εκδόσεις, την παραγωγή αντιγράφων και πωλητέων, με στόχο την αύξηση των εσόδων και την επανεπένδυσή τους στον Πολιτισμό.
Δημιουργία εστιατορίων και café στα Μουσεία, προκειμένου αυτά να καταστούν πόλος έλξης για την τοπική κοινωνία, αλλά και τους επισκέπτες της χώρας.
Παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μουσείων για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις προκειμένου να μετατραπούν σε σύγχρονα κέντρα πολιτισμού και ανταλλαγής ιδεών για κάθε πόλη και γειτονιά.
Άμεση και ουσιαστική αξιοποίηση των στελεχών του ΥΠ.ΠΟ.Τ, που έχουν ειδικευθεί στην διαχείριση και αξιοποίηση του πολιτιστικού μας αποθέματος.
Αυτά όλα που θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί χθες,  δεν απαιτούν υπέρογκες δαπάνες, χρειάζονται όμως αγάπη, ιδέες, ενθουσιασμό και κυρίως να ξεχάσουν επιτέλους κάποιοι τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις».

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER