Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2011 17:23

Πόλεμος ανακοινώσεων Κουσελά - Νάντιας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πόλεμος ανακοινώσεων Κουσελά - Νάντιας

 

 

Σε συνέχεια απάντησης της κας Γιαννακοπούλου για το θέμα των αντικειμενικών αξιών και το «χαράτσι» στα ακίνητα, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς η καλή συνάδελφος Νάντια Γιαννακοπούλου εξακολουθεί να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τα όσα τεκμηριωμένα περιέχονται στην από 12-12-2011 απάντησή μου.

Σκόπιμα, λοιπόν, συγχέει τις τιμές ζώνης, με βάση τις οποίες υπολογίζεται το «χαράτσι»  μέσω ΔΕΗ στα ακίνητα, με τις αντικειμενικές αξίες, τις οποίες αφορούσε η Απόφασή μου ως υφυπουργού.

 

Οι προβληματικές περιπτώσεις και οι αδικίες στις οποίες αναφέρεται, δεν έχουν καμιά σχέση με την εν λόγω Απόφαση και με την ένταξη της Μεσσηνίας στο σύστημα αντικειμενικών αξιών. Αφορούν στην τροπολογία, που και η ίδια ψήφισε, για την επιβολή εισφοράς στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και στην προχειρότητα με την οποία επιβλήθηκε το συγκεκριμένο «χαράτσι».

 

‘Οπως ήδη δήλωσα, η Απόφασή μου ήταν προϊόν μακράς επεξεργασίας  αρμόδιων κατά τον νόμο Επιτροπών, στις οποίες συμμετείχαν και οι Δήμοι και το ΤΕΕ, οι δε προσδιορισμοί έγιναν για τις περισσότερες περιοχές στα πανελλαδικά κατώτατα  όρια τιμών του 2005, ενω προβλέπονται συντελεστές μείωσης της αντικειμενικής αξίας με βάση την παλαιότητα, την αξιοποίηση και πολλές άλλες παραμέτρους.

 

Εδω και περίπου ένα χρόνο που ίσχυσαν αυτές οι αντικειμενικές αξίες στη Μεσσηνία για τις μεταβιβάσεις ακινήτων κλπ, δεν υπήρξε ένσταση γι’ αυτές. Οι ενστάσεις των συμπολιτών μας και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν συνδέονται αποκλειστικά με το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ, το οποίο κατά τη γνώμη μου πρέπει να καταργηθεί και να πάρει τη θέση του ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

 

Η επιμονή, λοιπόν,  της συναδέλφου στο θέμα των αντικειμενικών αξιών, παρά τις τεκμηριωμένες και λεπτομερείς διευκρινίσεις που δόθηκαν με την από 12-12-2011 απάντησή μου, καταδεικνύει προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών από εκεί που πραγματικά ανήκουν. Προσπάθεια που, καθώς φαίνεται, δεν στοχεύει τόσο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συμπολιτών μας, όσο στο να με στοχοποιήσει αδίκως και αβάσιμα.

 

Δεν θα την ακολουθήσω σε τέτοιες πρακτικές, γιατί δεν ταιριάζουν ούτε στη σημερινή και δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και τη Μεσσηνία, ούτε στην πολιτική μου παιδεία, στάση και διαδρομή. »

 

 

 

 

Η απάντηση της Νάντιας Γιαννακοπουλου: 
"Διάβασα με προσοχή την απάντηση του συναδέλφου μου κ. Κουσελά και τα όσα ανέφερε σε αυτήν. Ένα μόνο δεν διάβασα: Αν θεωρεί λογικό και δίκαιο ένα παλιό σπίτι στην Τριπύλα, στο Καρνάσι, στο Κόκκινο ή σε οποιοδήποτε άλλο ορεινό ή ημιορεινό χωριό της Μεσσηνίας, να έχει υψηλότερη τιμή ζώνης από ένα σπίτι στην Κάτω Βέργα. Δεν μπορεί, επίσης, η τιμή ζώνης στην Ανδρούσα και σε οποιοδήποτε άλλο μεγαλύτερο χωριό του νομού Μεσσηνίας που είναι μακριά από τη θάλασσα κλπ. να είναι μεγαλύτερη από κάποιες συνοικίες της Καλαμάτας. Γιατί, δυστυχώς, αυτό ήταν το αποτέλεσμα της υπουργικής απόφασης που (καλώς ή κακώς) φέρει την υπογραφή του κ. Κουσελά.
Το θέμα δεν είναι προσωπικό και δεν έχω τίποτα εναντίον κανενός. Απλά, μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων χωριών και αναφορές φορέων υπέβαλα την γνωστή επίκαιρη ερώτηση, για να αποκατασταθεί η αδικία και τίποτα άλλο. Από χαρακτήρα, δεν αντιδικώ χωρίς σοβαρό λόγο με κανέναν συνάδελφο βουλευτή, αλλά και με κανέναν άνθρωπο. Πολύ, δε, περισσότερο σε αυτή την κρίσιμη για όλους χρονική περίοδο. Δεν καταλόγισα και δεν καταλογίζω κακή πρόθεση στη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση, καταλογίζω, όμως, σίγουρα προχειρότητα, αβλεψία ή λάθος που πρέπει να διορθωθεί άμεσα, γιατί τις συνέπειές τους καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες της Μεσσηνίας."

Σχόλια  

0 # Μπαμπάτσικος 13-12-2011 22:01
Πρός την Ελευθερία .

Είναι ακατανόητη η μανία σας κάθε ημέρα να έχετε αυτούς τους άθλιους βουλευτές και μάλιστα με τις φωτογραφίες τους, για κάθε κοτσάνα που λένε.
Έλεος, Δεν καταλαβαίνετε ότι ρυπαίνουν την αισθητική των αναγνωστών.
Το σύστημα τους κατέρρευσε και εσείς τους κρατάτε στη Δημοσιότητα .
H χλεύη και η απαξίωση είναι τα μόνα που τους αξίζουν .
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Ο Κουρέας της Σεβίλλης 14-12-2011 08:30
Θαυμάστε τους κατέστρεψαν την Ελλάδα,μας εξαθλίωσαν με τα μνημόνια που ψήφισαν και τώρα σκοτώνονται για να επανεκλεγούν. Το κάρβουνο το γνωρίζετε ; Ετσι θα σας μαυρίσει ο κόσμος. ΟΥΣΤ!!! λαμόγια.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER