Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011 19:17

Εκδήλωση Βουδούρη για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η οικονομική κρίση αφήνει ανθρώπους χωρίς δουλειά και προοπτική, γκρεμίζει βεβαιότητες και ανατρέπει προγραμματισμούς ζωής. Η κρίση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε διαχρονικές αδυναμίες του πολιτικού συστήματος και ταυτόχρονα η έξοδος από αυτήν μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τολμηρές αλλαγές για μια νέα πορεία. Το νέο προφανώς και δεν θα προέλθει από παρθενογένεση ούτε μπορεί να υπάρξει εκτός δημοκρατικού πλαισίου.
Η αναζήτηση των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στο πολιτικό σύστημα και ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ θα είναι το αντικείμενο εκδήλωσης που θα γίνει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο ξενοδοχείο REX, στην Καλαμάτα.
Οι τρεις Βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης, Μεσσηνίας, Θανάσης Οικονόμου, Ιωαννίνων, και Φραγκίσκος Παρασύρης, Ηρακλείου, με αφορμή την πρωτοβουλία «re-start» θα συζητήσουν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και θα περιγράψουν πως βλέπουν να συγκροτείται το νέο πολιτικό σύστημα. Η διόγκωση του δημοσίου με δανεικά, η ανεμελιά της επίπλαστης ανάπτυξης και οι εύκολες λύσεις έχουν τελειώσει. Οι πολιτικοί που φιλοδοξούν να συμβάλουν στην αναγέννηση της χώρας οφείλουν να εγκαταλείψουν οριστικά την ξύλινη γλώσσα και το ρουσφετολογικό εμπόριο για να ξαναφέρουν την πολιτική στο προσκήνιο. Στην κατεύθυνση αυτή, η πρωτοβουλία «Re-start» θα αναζητήσει λύσεις στα τρία κυρίαρχα ζητήματα:
Πώς θα επιτευχθεί ο εκδημοκρατισμός του πολιτικού συστήματος.
Πως θα δημιουργηθεί κράτος κοινωνικό, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό
Πως θα προκύψει το αναγκαίο νέο παραγωγικό μοντέλο ενίσχυσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της κοινωνικής οικονομίας.
Η συνειδητοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών αλλαγών που επιβάλλονται για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση, μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από διαδικασίες διαλόγου όπως αυτή που διοργανώνεται την Παρασκευή με πρωτοβουλία του Οδυσσέα Βουδούρη. Οι άναρθρες κραυγές,  ο εγκλωβισμός στο «δεν» και οι υποσχέσεις από μαθητευομένους μάγους αποπροσανατολίζουν και τελικά επιδεινώνουν τα προβλήματα. Ο ουσιαστικός διάλογος, που περνάει από την πολιτική αντιπαράθεση και καταλήγει στην αναγκαία σύνθεση με τελικό στόχο τις βαθιές τομές, δεν μπορεί πλέον να περιμένει. 

Από το Γραφείο Τύπου του Οδ. Βουδούρη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER