Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 10:04

Επίσκεψη Κοζομπόλη στον “πληγωμένο” από το χαλάζι Κάμπο  - Ακόμα και στο 100% η ζημιά 

Γράφτηκε από την

 

Επίσκεψη στις πληγείσες από την πρόσφατη χαλαζόπτωση περιοχές του Κάμπο Αβίας, ιδιαίτερης πατρίδας της, πραγματοποίησε η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο της, με το δήμαρχο Δυτικής Μάνης Γιάννη Μαραμπέα, στελέχη της αυτοδιοίκησης και του συνεταιρισμού του Κάμπου συζήτησαν για τις άμεσες ενέργειες, προκειμένου οι παραγωγοί να δηλώσουν τις ζημιές στην ελαιοπαραγωγή που αγγίζει το 100% σε διάφορα σημεία. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ήδη εκπαιδεύτηκαν 4 υπάλληλοι και ξεκίνησε η καταχώριση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΛΓΑ των δηλώσεων των παραγωγών, ώστε με τη λήξη του δεκαπενθήμερου να προχωρήσουν και οι αυτοψίες από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ.

Ο περιφερειακός διευθυντής του ΕΛΓΑ επισκέφθηκε από την πρώτη στιγμή την περιοχή και διαπίστωσε τη σοβαρότητα του προβλήματος. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε το συντομότερο δυνατό να αποζημιωθούν οι παραγωγοί, που σε κάποιες περιπτώσεις έχασαν το σύνολο της φετινής παραγωγής ελαιόλαδου.