Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 14:42

Ο Αποστολάκος σχετικά με το νομοσχέδιο για το ρατσισμό και την ξενοφοβία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής συζητείται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με θέμα την «Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας».
Κατά τη συζήτηση, ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος κατέθεσε τις θέσεις του επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου. Αρχικά ο Βουλευτής εξέφρασε τη διαφωνία του για την ταύτιση των όρων ρατσισμού και ξενοφοβίας, δηλώνοντας πως δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ποινικά κατά τον ίδιο τρόπο. Για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του, κ. Αποστολάκος επικαλέστηκε το παράδειγμα της Λακωνίας και ειδικότερα του Δήμου Ευρώτα, όπου η παρουσία παράνομων αλλοδαπών μεταναστών έχει προκαλέσει την επανεμφάνιση κρουσμάτων ελονοσίας και ως αποτέλεσμα αυτού, συναισθήματα ξενοφοβίας σε αρκετούς κατοίκους. «Το κράτος δεν λειτουργεί για να προφυλάξει τον Έλληνα πολίτη. Είναι τότε αδικαιολόγητη η έκφραση ξενοφοβίας; Εμπίπτει στις διατάξεις του συγκεκριμένου νομοθετήματος;» αναρωτήθηκε ο Βουλευτής. 
Στη συνέχεια ο κ. Αποστολάκος εξέφρασε τον προβληματισμό αν όντως υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και νομική υποχρέωση για την παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης. Υποστήριξε πως δεν έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα τέτοιες και τόσες πράξεις ρατσισμού που να δικαιολογούν τη ψήφιση σχετικού νόμου. Τέλος, ο Βουλευτής σημείωσε πως ο ισχυρισμός περί πολυπολιτισμικής κοινωνίας αναιρεί τις έννοιες του εθνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής, που πρέπει να διαφυλαχτούν και να ενισχυθούν παντοιοτρόπως.            


Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER