Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011 21:00

Ωρα αυτοκριτικής για τη Νάντια Γιαννακοπούλου - Ρίχνει τους τόνους με Κουσελά

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ωρα αυτοκριτικής για τη Νάντια Γιαννακοπούλου - Ρίχνει τους τόνους με Κουσελά

Κομματική αυτοκριτική, προτάσεις για την επόμενη μέρα τόσο της χώρας όσο και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σχολιασμό της κρίσης του ελληνικού πολιτικού συστήματος, περιελάμβανε η χθεσινή συζήτηση της Νάντιας Γιαννακοπούλου με δημοσιογράφους τοπικών ΜΜΕ. “Περιθώρια για νέα μέτρα δεν υπάρχουν”, τόνισε η κ. Γιαννακοπούλου, λέγοντας ότι ως τώρα ο δανεισμός και η λήψη ορισμένων σκληρών μέτρων ήταν μονόδρομος όπως αποδείχτηκε, και γι' αυτό τα ψήφισε κι η ίδια. “Νέα μέτρα όμως θα είναι καταστροφή, άλλωστε και στελέχη του ΔΝΤ το έχουν αντιληφθεί”, συμπλήρωσε.
Γραφειοκρατία, φοροδιαφυγή, σπατάλη δημοσίου χρήματος και στρεβλώσεις της παραγωγικής βάσης της χώρας είναι, σύμφωνα με τη βουλευτή Μεσσηνίας, οι παράγοντες που κρατούν τη χώρα σε χαμηλά επίπεδα. Η κ. Γιαννακοπούλου στη συνέχεια απαρίθμησε μια σειρά δράσεις και πρωτοβουλίες που τις χαρακτήρισε απαραίτητες και τις οποίες θα πρέπει -όπως είπε- το ΠΑΣΟΚ ως σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να τις θέσει ως στόχους. Συγκεκριμένα ανέφερε το ξεμπλοκάρισμα των χιλιάδων επενδυτικών σχεδίων σε όλη τη χώρα, την ενεργοποίηση των διαδικασιών fast track και απορρόφησης κοινοτικών πόρων, την πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω εφαρμογής ενός απλούστερου και σταθερότερου μοντέλου φορολόγησης και τη συνετή διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Ειδικά για τις προσπάθειες πάταξης της φοροδιαφυγής επεσήμανε ότι “δεν αρκεί να γεμίσουν οι φυλακές και να παραμένουν άδεια τα ταμεία”. Παραδέχτηκε πάντως ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε όλα όσα απαιτούντο για την πάταξη της φοροδιαφυγής και ότι αγνοήθηκαν πολλές από τις αστοχίες που είχαν επισημάνει αρκετοί βουλευτές κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Από την κριτική της κ. Γιαννακοπούλου δεν ξέφυγε και το πολυπληθές υπουργικό σχήμα της κυβέρνησης Παπαδήμου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η κυβέρνηση εξακολουθεί να αποτελείται από 50 άτομα, τα οποία μαζί τους έφεραν 50 συμβούλους μετακλητούς ή μη, ενώ δημιουργήθηκαν και νέες γραμματείες”.
Παράλληλα η βουλευτής υπογράμμισε ότι οι πολιτικές με δανεικά λεφτά στην πλάτη των σημερινών νέων, ο λαϊκισμός και ο κοινωνικός κορπορατισμός είναι οι 3 σημαντικότερες παγίδες στις οποίες έπεσε το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά και αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία του, παρά τα υπόλοιπα θετικά αποτελέσματα που είχε μέσα στο στο χρόνο. Επίσης έκανε λόγο για ανάγκη ανανέωσης προσώπων μέσα από διαδικασίες που θα προηγηθούν των εκλογών και τόνισε ότι “με παλιά υλικά δεν μπορείς να χτίσεις νέο σπίτι” - αποφεύγοντας πάντως επιμελώς να αναφερθεί ευθέως σε αντικατάσταση του Γιώργου Παπανδρέου. “Υπάρχει ανάγκη ευρύτερης ανασυγκρότησης στο ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές, με σκοπό το κόμμα να σταματήσει να αποτελεί ουσιαστικά ένα άδειο κέλυφος” υπογράμμισε η κ. Γιαννακοπούλου, λέγοντας μάλιστα ότι αυτά έχουν επισημανθεί προσφάτως και στο κείμενο 6 βουλευτών με 10+1 θέσεις.
Από τη χθεσινή μας συνομιλία με τη Νάντια Γιαννακοπούλου δεν θα μπορούσε να λείψει και το θέμα της... κόντρας που φαίνεται να έχει ξεσπάσει τελευταία μεταξύ της ίδιας και του Δημήτρη Κουσελά, σχετικά με τις τιμές ζώνης και τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών ακινήτων. “Δεν υπάρχει καμία προσωπική κόντρα με το σύντροφο Δημήτρη Κουσελά”, είπε η κ. Γιαννακοπούλου. “Αρκετοί πολίτες μού επεσήμαναν τα προβλήματα με τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών μέσω της τιμής ζώνης, οι οποίες προφανώς και οφείλονται σε λάθος αποφάσεις, αλλά όχι και σε σκοπιμότητα της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Δεν θα κάνουμε μάθημα ήθους, αυτό θα το κρίνει ο κόσμος”, σημείωσε στη συνέχεια.
Αναφερόμενη στην κυβέρνηση Παπαδήμου η Μεσσήνια βουλευτής τόνισε ότι θα πρέπει όλοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να επιτευχθούν οι στόχοι μέσα στους χρόνους, ενώ για τις εκλογές “δανείστηκε” την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνουν εκλογές με το ημερολόγιο.
Για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, η κ. Γιαννακοπούλου είπε ότι είναι σε κρίσιμο σημείο καμπής και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στους πολίτες. Φθορά εντοπίζει μάλιστα όχι μόνο στους θεσμούς, αλλά και στα πρόσωπα που ασκούν με οποιονδήποτε τρόπο εξουσία επί δεκαετίες. Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσίασαν οι απόψεις της υπέρ του σταυρού προτίμησης ως δημοκρατικότερου στοιχείου σε σχέση με τη λίστα, ενώ μνεία έγινε και στις βουλευτικές συντάξεις - των οποίων δε δίστασε να ζητήσει δημοσίως την κατάργηση, με συνταξιοδότηση των βουλευτών μέσα από τον ασφαλιστικό φορέα που τους κάλυπτε πριν από την εκλογή τους.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER