Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011 16:12

Επιστολή Κωνσταντινόπουλου για το Λάδωνα

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Καρτάλη απέστειλε ο Βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με την οποία καλεί σε συνεδρίαση την αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να γίνει ένας πρώτος απολογισμός καθώς και προγραμματισμός δράσεων, σχετικά με το θέμα της Ανάπτυξης και της αξιοποίησης της Λίμνης του Λάδωνα.
Στην επιστολή του ο κ. Κωνσταντινόπουλος – την οποία κοινοποίησε στους Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμαρχο Γορτυνίας και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων- αναφέρει τα εξής:
«Πριν περίπου δύο χρόνια (08.03.2010) είχαμε επισκεφτεί την περιοχή της Λίμνης του Λάδωνα και μάλιστα είχαμε θέσει ένα χρονοδιάγραμμα δράσεων για την αξιοποίηση της περιοχής. Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής άμεσα κοινοποίησε το πόρισμά της «Ένα σχέδιο για την περιοχή της Λίμνης του Λάδωνα» πάνω στα αποτελέσματα του οποίου στοιχειοθετήθηκαν ορισμένες δράσεις:
Η Επικαιροποίηση της μελέτης (ανατέθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις 29.6.2011 σε ανάδοχο και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2011 - είχε προηγηθεί ανάθεση από τον τέως Γεν. Γραμ. Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Χατζημιχάλη, σε άλλο ανάδοχο, ο οποίος όμως ποτέ δεν την ολοκλήρωσε).
Μελέτη για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Βελτίωση του Οδικού Δικτύου Πουρναριά – Γεφύρι Κυράς_ Μυγδαλιά»: μετά από πρόταση όλων των φορέων να προχωρήσει η μελέτη για το δρόμο για την ένταξη της στο ΕΣΠΑ, η ΔΕΗ, ύστερα από δική μου πρόταση, ενέκρινε με απόφασή της την χρηματοδότηση της μελέτης στις 23.09.2010, ύψους 250.259,25 ευρώ. Τα χρήματα για την μελέτη δόθηκαν από τη ΔΕΗ στον τότε Δήμο Κλείτορος και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία για την εκπόνηση της μελέτης. Μέχρι σήμερα όμως, παρ’ όλες τις επιστολές που έχω αποστείλει στον Δήμο Γορτυνίας, δεν έχω ενημερωθεί για την πορεία του διαγωνισμού.
Επιστολές προς τα Υπουργεία με τις οποίες ζητούσαμε τη συνδρομή τους στην υλοποίηση του έργου όπως π.χ. στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για ένταξή δράσεων στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΑ.
Έχω αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα σε όλους του εμπλεκόμενους φορείς στις 25/1/2011, στις 2/3/2011, στις 13 & 18/7/2011.
Σε αυτό το πλαίσιο σας παρακαλώ να συνεδριάσει η αρμόδια Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να γίνει ένας πρώτος απολογισμός καθώς και προγραμματισμός δράσεων. Είμαι σίγουρος ότι συλλογικά μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας, την ανάδειξη και την ανάπτυξη μιας πραγματικά όμορφης περιοχής.
Με εκτίμηση,
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER