Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 15:46

Η Κοζομπόλη ενημερώθηκε για τους δασικούς χάρτες της Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την

Το 94,22% του αναρτημένου δασικού χάρτη της Μεσσηνίας έχει έως τώρα κυρωθεί, ενώ έχουν υποβληθεί 3.000 αιτήματα για διόρθωση πρόδηλων σφαλμάτων, που οι αρμόδιες υπηρεσίες τα έχουν εξετάσει στο σύνολό τους και αναμένεται η επικύρωσή τους από τις Επιτροπές Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων:

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την ενημέρωση που είχε η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη από τον διευθυντή Δασών Μεσσηνίας Γιώργο Σωτηρόπουλο, σε επίσκεψή της στο Δασαρχείο Καλαμάτας για να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία κύρωσης των δασικών χαρτών. 

Επιπλέον βέβαια -σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του γραφείου της Γ. Κοζομπόλη- έχουν υποβληθεί 14.000 αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη, καθώς και 5.500 αιτήματα εξαγοράς δασικών εκτάσεων που καλλιεργούνται. Ο κ. Σωτηρόπουλος ανέφερε στη βουλευτή ότι συγκροτήθηκαν τέσσερις Επιτροπές στη Μεσσηνία (τρεις στην Καλαμάτα και μία στη Κυπαρισσία), οι οποίες θα εξετάσουν τις αντιρρήσεις που έχουν υποβληθεί. 

Στη διάρκεια της συζήτησης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, επισημάνθηκε «η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατίας που επιφέρει ο κυρωμένος δασικός χάρτης». Αναφέρθηκε ακόμη ότι η κύρωση των δασικών χαρτών «εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την κατάρτιση του κτηματολογίου, απλοποιεί τη διαδικασία της οικοδόμησης των εκτός σχεδίου πόλης ακινήτων, διευκολύνει στον εντοπισμό των ιδιωτικών εκτάσεων για την χορήγηση επιδοτήσεων, καθώς και τις αγοραπωλησίες, και διευκολύνει τον έλεγχο και την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων από την Πολιτεία».