Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 19:11

Σαμαράς για συλλαλητήριο: Προς το παρόν όλα καλά

Γράφτηκε από την

Για το χθεσινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ρωτήθηκε ο Μεσσήνιος πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στην εκδήλωση για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, στο Μέγαρο Μουσικής.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς ερωτηθείς «ποιο ήταν το μήνυμα του χθεσινού συλλαλητηρίου», απάντησε: «Όλα καλά, προς το παρόν όλα καλά», συνοδεύοντας την απάντησή του με χαμόγελο ικανοποίησης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σημειώνεται πως προ ημερών είχε σημειωθεί αντιπαράθεση για το όνομα των Σκοπίων με τον Αλέξη Τσίπρα να σηκώνει τους τόνους κατά του Αντώνη Σαμαρά. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, σημειώνοντας ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας ώστε να λυθεί οριστικά ένα ζήτημα που φορτώθηκε στη χώρα από το 1992.

Σε αυτό το σημείο ανέφερε ότι τότε ως ΥΠΕΞ στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ο κ. Σαμαράς «προτίμησε να οικοδομήσει τη προσωπική πολιτική του καριέρα, παρά να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, όπως όριζε το εθνικό συμφέρον».

Πρόσθεσε ότι όμως και σήμερα «υπάρχουν πάλι κάποιοι συνεχιστές αυτής της παράδοσης του κ. Σαμαρά, αρκετοί εξ αυτών στη ΝΔ, που προσπαθούν, χωρίς επιχειρήματα να αγγίξουν ευαίσθητες χορδές, σηκώνοντας το λάβαρο της πατριδοκαπηλίας».

Ο Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του, δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση. Έκανε ένα λιτό και ειρωνικό σχόλιο με αφορμή τα όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε: «Το να λέει αυτά ο κ. Τσίπρας είναι τίτλος τιμής για εμένα».