Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 15:58

Παρέμβαση Κωνσταντινόπουλου για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

Γράφτηκε από την
Παρέμβαση Κωνσταντινόπουλου για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος

“Αυτό που συμβαίνει σε όλη τη Δυτική Μακεδονία με τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος πρέπει να γίνει πράξη και στην Αρκαδία”, σημείωσε ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε παρέμβασή του στη σύσκεψη όλων των φορέων στην Τρίπολη.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι “πρόκειται για άνιση μεταχείριση μεταξύ νομών και όχι άνιση μεταχείριση μεταξύ δύο περιοχών της Αρκαδίας” κι επεσήμανε: “Εκτός από τους νομούς της Κοζάνης και της Φλώρινας, οι οποίοι έχουν ηλεκτρικές μονάδες, μειώνεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και στους νομούς της Καστοριάς και των Γρεβενών, οι οποίοι δεν έχουν ούτε μια μονάδα. Το επιχείρημα που πρόβαλε η κυβέρνηση, ότι το κατά κεφαλήν εισόδημα της Δυτικής Μακεδονίας είναι μικρότερο από της Πελοποννήσου, είναι ψευδές όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που δώσαμε στη δημοσιότητα”. Ενημέρωσε ότι “η Δημοκρατική Συμπαράταξη κατέθεσε τροπολογία, ώστε να συμπεριληφθεί και η Αρκαδία στη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, την οποία ο υπουργός δεν έκανε δεκτή” κι εκτίμησε πως “ποτέ δεν είναι αργά, διότι με μια νομοτεχνική βελτίωση αυτή η ρύθμιση μπορεί να αλλάξει”.

Ο βουλευτής πρότεινε: “Οι πολίτες της Αρκαδίας να ενημερωθούν για το ζήτημα. Αντιπροσωπεία των φορέων της περιοχής μας να συναντηθεί με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη και τον υπουργό Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη. Αφού έχουμε όλες τις εκτιμήσεις, πρέπει να συζητηθούν οι περαιτέρω διαδικασίες που αφορούν την προσπάθεια αυτή”. Κλείνοντας, ανέφερε ότι “οι Αρκάδες, αν ενώσουν τις δυνάμεις τους, θα τα καταφέρουν”.


NEWSLETTER