Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 17:54

Δήλωση Νάντιας για τις απαιτήσεις της τρόικας σχετικά με τους κατώτερους μισθούς και συντάξεις

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης των κατώτατων μισθών και συντάξεων, έχω ήδη τοποθετηθεί εδώ και καιρό. Η θέση μου είναι απολύτως ξεκάθαρη: Περιθώρια για περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού και της κατώτατης σύνταξης δεν υπάρχουν, καθώς οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι έχουν φτάσει στα όριά τους. Το πρόβλημα δεν είναι ούτε η σύνταξη των 600 ευρώ, ούτε ο βασικός μισθός.
Αντίθετα, οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι έχουν σηκώσει έως τώρα το μεγάλο βάρος της αντιμετώπισης της κρίσης, με σημαντικές περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τους και με αυξήσεις στους υπάρχοντες φόρους και τη θέσπιση νέων.
Το βάρος από εδώ και μπρος θα πρέπει να πέσει στην αντιμετώπιση άλλων ζητημάτων που θα βελτιώσουν τα δημοσιονομικά μας πράγματα και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας, όπως η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, η αδιαφάνεια, η ενίσχυση τομέων της οικονομίας με συγκριτικό πλεονέκτημα, κ.α.
Τώρα που ξεκινά μια κρίσιμη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, η οποία θα κρίνει το μέλλον της οικονομίας και της χώρας μας συνολικά, θα ήθελα η Ελληνική πλευρά να ρίξει βάρος σε αυτούς τους τομείς.
Σε ό,τι με αφορά θα περιμένω την κατάληξη αυτής της διαπραγμάτευσης και το τελικό σχέδιο των μέτρων που θα ζητηθούν για να προσδιορίσω τη στάση μου. Θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι ούτε υπεύθυνο, ούτε ώριμο να τοποθετούμαι προκαταβολικά, πετώντας πυροτεχνήματα για λόγους εντυπωσιασμού.

Από το Γραφείο Τύπου της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER