Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2012 20:20

Οι Μεσσήνιοι βουλευτές για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - Νέα ηγεσία θέλουν Νάντια και Βουδούρης, "τα μασάει" ο Κουσελάς

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οι Μεσσήνιοι βουλευτές για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - Νέα ηγεσία θέλουν Νάντια και Βουδούρης, "τα μασάει" ο Κουσελάς

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ίσως στην κρισιμότερη καμπή της ιστορίας του και οι εξελίξεις όχι μόνο στο πράσινο στρατόπεδο με την κρίση ηγεσίας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα με την οικονομική κρίση, θέτουν σε αμφισβήτηση την ενότητα στην Ιπποκράτους. Η “Ε” ζήτησε από τους 3 Μεσσήνιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να τοποθετηθούν σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, τη διαδικασία και το χρόνο εκλογής νέου προέδρου, αλλά και την επόμενη μέρα.

ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΚΟΥΣΕΛΑΣ


“Οι έκτακτες συνθήκες που το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει και η λήψη μέτρων για τη διάσωση της χώρας, πολλά από τα οποία ήταν έξω από το πολιτικό και το ιδεολογικό του πλαίσιο, δημιούργησαν σύγχυση και αναμφίβολα διέρρηξαν τη σχέση του με τα μη προνομιούχα στρώματα της κοινωνίας, που παραδοσιακά εκφράζει” επισημαίνει ο Δημήτρης Κουσελάς και συνεχίζει:
“Το μείζον για μένα είναι το ΠΑΣΟΚ να ανακτήσει τη σχέση του με αυτά τα στρώματα. Να απαντήσει ρεαλιστικά στις αγωνίες και στα προβλήματά τους. Να τους δώσει βιώσιμες λύσεις και προοπτική σε μια εξαιρετικά ρευστή και δύσκολη πραγματικότητα, διαμορφώνοντας ένα ολοκληρωμένο κοινωνικό και αναπτυξιακό σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης, με δίκαιη κατανομή των βαρών. Προέχουν οι πολιτικές, η επιλογή των προσώπων έπεται. Αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο δίνουμε όλοι εξετάσεις” υπογραμμίζει ο τέως υφυπουργός Οικονομικών και καταλήγει:
“Προέχει το «εμείς» της πολιτικής και όχι το «εγώ» των προσωπικών φιλοδοξιών. Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ απαιτεί απαντήσεις και για την προοπτική της παράταξης και -πολύ περισσότερο- για το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη. Δικαιούται και πρέπει να έχει ξεκάθαρη εικόνα τόσο για τις πολιτικές, όσο και για το ρόλο και τις αρμοδιότητες όποιου ηγηθεί του ψηφοδελτίου στις εκλογές.  Αυτά πρέπει να ξεκαθαριστούν στο επικείμενο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο πρέπει κατά τη γνώμη μου να δρομολογήσει ανοικτές διαδικασίες διαλόγου.
Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις δεν πρέπει να ληφθούν σε «κλειστά κονκλάβια», ερήμην των μελών και των φίλων της δημοκρατικής παράταξης”.

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΩΝ ΛΥΣΕΩΝ Η ΝΑΝΤΙΑ


“Είμαι υπέρ των καθαρών λύσεων. Και έχω αναλάβει και πρωτοβουλία μαζί με άλλους συναδέλφους υπέρ του να δρομολογηθούν εξελίξεις πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι αυτό θα ωφελήσει και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη χώρα, καθώς θα ξεκαθαρίσει μια ώρα αρχύτερα το πολιτικό τοπίο.
Σήμερα η κοινωνία χρειάζεται από εμάς ένα καθαρό μήνυμα, μια καθαρή πρόταση και σε πολιτικό πλαίσιο και σε πρόσωπα. Και πιστεύω επίσης ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να αποτελέσει την απαρχή της αναγέννησης και της πολιτικής αντεπίθεσης του ΠΑΣΟΚ. Θα οπλίσει με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη τον επόμενο αρχηγό να δώσει τη μάχη αρχικά στις εκλογές και στη συνέχεια για την ανόρθωση της χώρας. Γι’ αυτό, παρά την εκτίμηση και τον αμέριστο σεβασμό μου στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, είμαι υπέρ της ανάδειξης νέας ηγεσίας πριν τις εκλογές”, τονίζει η Νάντια Γιαννακοπούλου που ζητάει εκλογή του νέου προέδρου από τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα η  βουλευτής Μεσσηνίας σημειώνει ότι θα περιμένει να  οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες και μετά θα τοποθετηθεί, υπογραμμίζοντας πάντως ότι ο νέος πρόεδρος θα πρέπει, “πρώτον, να μπορεί να εξασφαλίσει την καλύτερη εκλογική επίδοση για το κόμμα, δεύτερον, να εκφράσει πειστικά ένα αίτημα ανανέωσης της πολιτικής μας ζωής και, τρίτον, να μετασχηματίσει το ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα”.

ΕΚΛΟΓΗ ΑΜΕΣΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ


“Πιστεύω ότι πλέον τα πράγματα έχουν μπει σε μία σειρά. Οι προτάσεις έχουν ήδη ειπωθεί. Οδεύουμε πλέον προς τη θεσμική λειτουργία του κόμματος που είναι η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Οι προτάσεις που θα διατυπωθούν θα είναι κατά τα φαινόμενα η εκλογή νέας ηγεσίας πριν τις εκλογές ή η αναβολή της διαδικασίας για μετά τις εκλογές”, είπε στην “Ε” ο Οδυσσέας Βουδούρης. Και καταλήγοντας, τόνισε:
“Κατανοώ τα επιχειρήματα για αναβολή υπό το φόβο να βάλουν την κυβέρνηση και κατ' επέκταση τη χώρα σε περαιτέρω δυσκολίες, αλλά αν μπούμε σε μια διαδικασία δυαρχίας -την οποία ενδεχομένως να μην αποφύγουμε- δεν ξέρω πού θα οδηγηθούμε”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER