Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012 19:00

Ντόρα Μπακογιάννη: «Πρόβλημα χρηματοδότησης και επιβίωσης του Κέντρου Αυτισμού και Νοητικής Υστέρησης SOS»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Κέντρο Αυτισμού και Νοητικής Υστέρησης SOS, λειτουργεί από το 1978, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με νοητική υστέρηση. Αρχικά δημιουργήθηκε ως Μονάδα Ειδικής Θεραπευτικής Αγωγής για παιδιά με αυτισμό και νοητική υστέρηση και έχει αναγνωριστεί ειδικά ως φιλανθρωπικός, παρέχοντας οργανωμένη ιδρυματικά περίθαλψη.
Η χρηματοδότηση του Κέντρου προέρχεται από την επιχορήγηση που λάμβανε από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία μέχρι και πέρυσι ανερχόταν στις 220.000 ευρώ. Από φέτος, η εγκεκριμένη επιχορήγηση είναι αρκετά μειωμένη και φθάνει τις 140.000 ευρώ.
Το Κέντρο απασχολεί σήμερα έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό αναπτύσσοντας ιδιαίτερες σχέσεις συνεργασίας και κατανόησης με τα παιδιά επιτυγχάνοντας έτσι τη σωστή εκπαίδευση και την κατάλληλη ανάπτυξη της συμπεριφοράς τους και της συνύπαρξης τους στο περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή, είκοσι δύο παιδιά που πάσχουν από αυτισμό παρακολουθούν τα προγράμματα του Κέντρου ενώ τα μισά από αυτά διαμένουν στο εσωτερικό Οικοτροφείο.
Είναι λογικό σε περιόδους κρίσης, ιδιαίτερα μέσα σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία που  βιώνει η πατρίδα μας, να περικόπτονται δαπάνες. Ωστόσο δεν επιτρέπεται η αυστηρότητα του κράτους ως προς τις δημοσιονομικές του παρεμβάσεις να εξαντλείται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως είναι η προαναφερθείσα.
Ερωτάται ο κ. υπουργός:
1.Σκοπέυετε να παρέμβετε ώστε να αυξηθεί η χρηματοδότηση του Κέντρου, προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες του και να συνεχίσει να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του; 
Η Βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER