Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 14:34

Συνάντηση Κουβέλη με την ΠΟΕ-ΔΟΥ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συνάντηση Κουβέλη με την ΠΟΕ-ΔΟΥ
Με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες(ΠΟΕ-ΔΟΥ) συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας επισήμανε την ανάγκη αναδιοργάνωσης των φοροεισπρακτικών υπηρεσιών, καταγράφοντας τις ελλείψεις προσωπικού, ιδιαίτερα μετά τις εκτεταμένες συνταξιοδοτήσεις και την εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας. Οι εκπρόσωποι των εφοριακών αναφέρθηκαν στις μειώσεις που έχουν υποστεί οι αποδοχές τους, μειώσεις που είναι της τάξεως του  45%. Μίλησαν για την ανάγκη απλοποίησης του φορολογικού συστήματος, δηλώνοντας την αντίθεσή τους με την ιδιωτικοποίηση των φορολογικών αντικειμένων μέσα από την ανάθεσή τους σε ιδιώτες. Εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους για  την προσπάθεια απαξίωσης του κλάδου τους, κάνοντας λόγο για ισοπεδωτική συκοφάντησή τους.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υποστήριξε την ανάγκη στήριξης και αναδιοργάνωσης των φοροεισπρακτικών υπηρεσιών μέσα από τη στελέχωσή τους με το αναγκαίο προσωπικό. Ο Φ. Κουβέλης εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του φορολογικού αντικειμένου.  Σημείωσε δε ότι όπου υπάρχει διαφθορά αυτή θα πρέπει να πατάσσεται, ωστόσο τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να γενικεύεται η συκοφάντηση ενός κλάδου.

Από τη Δημοκρατική Αριστερά

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER