Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 15:02

Βάζουν λουκέτο στο στρατόπεδό μας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Βάζουν λουκέτο στο στρατόπεδό μας

Του Ιωάννη Δ. Λαμπρόπουλου

Οριστικοποιείται, πλέον, το κλείσιμο του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού.

Αυτοί, οι κυβερνητικοί, που μέχρι πρότινος το διέψευδαν, σήμερα το ανακοίνωσαν - και μάλιστα, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Βάζουν λουκέτο στο στρατόπεδό μας, που έχει γράψει Ιστορία, σε όλους τους αγώνες του έθνους για ελευθερία, ανεξαρτησία και δημοκρατία. Κλείνουν το στρατόπεδό μας, που για πολλά χρόνια προσέφερε οικονομικά στην Καλαμάτα, αλλά και κάθε είδους βοήθεια σε δύσκολες στιγμές, όπως για παράδειγμα οι σεισμοί και οι φωτιές.

Η κυβέρνηση κάνει μεγάλο λάθος διότι αυτό που πάνε να αλλάξουν, εφαρμόστηκε πιλοτικά το 2006, για νεοσυλλέκτους που προήρχοντο μόνον από τα νησιά και τον Εβρο, αλλά απέτυχε και γι' αυτό τον λόγο δεν επεκτάθηκε.

Δεν θα υπάρξει κανένα οικονομικό όφελος, αντίθετα θα έχουν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση οι οικογένειες των νεοσυλλέκτων αλλά και το υπουργείο.

Εξακολουθούν να ψεύδονται και να χρυσώνουν το χάπι μιλώντας για δήθεν αναβάθμιση της 120 ΠΕΑ, με την δημιουργία Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων. Τους ερωτώ: Με τι αεροπλάνα θα δημιουργήσουν τέτοιο Κέντρο; Ενώ γνωρίζουν την πραγματικότητα, ψεύδονται ξεδιάντροπα και μιλάνε για οικονομικό όφελος σε δέκα χρόνια από τώρα.

Μιλάνε για δημιουργία Σχολείου Θαλάσσιας Εκπαίδευσης, ενώ αυτό λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια μόνο στην Καλαμάτα.

Μήπως ψευδόμενοι ονειρεύονται μετατροπή της βάσης και μεταφορά ξένων μαχητικών στην Καλαμάτα; Σε μια τέτοια περίπτωση, ρώτησαν τους Καλαματιανούς, τους κατοίκους της Μεσσήνης και των γύρω χωριών, τι έχουν να υποστούν από τους θορύβους;

Τους κάνω επίσης γνωστό ότι το Ταμείο Εθνικής Αμυνας μπορεί να παραχωρήσει μόνο το μισό στον δήμο, το άλλο μισό πού και πώς θα χρησιμοποιηθεί;

Η απάντηση στους ψεύτες είναι μία: Να φύγουν το συντομότερο, γιατί όσο κάθονται στην εξουσία, η χώρα θα σέρνεται, οι πολίτες θα υπερφορολογούνται, δεν θα γίνονται επενδύσεις, δεν θα μεγαλώνει το εθνικό εισόδημα και η ανεργία θα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER