Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 16:29

Ερώτηση Δαβάκη για κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Δαβάκη για κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων

Η κατάργηση των κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο είναι το θέμα επίκαιρης ερώτησης που ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης κατέθεσε στη Βουλή για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμένο.

“Ζητώ από τον κ. Καμμένο να έρθει στη Βουλή και να μου εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Πελοπόννησος δεν διαθέτει πλέον κανένα Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων” αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική δήλωσή του ο Λάκωνας βουλευτής, εστιάζοντας βεβαίως στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) της Σπάρτης, το οποίο επίσης καταργείται.

Οπως αναφέρει ο Θ. Δαβάκης, ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας των σημείων υποδοχής νεοσυλλέκτων, στον σχετικό κατάλογο “παρουσιάζονται στρατόπεδα που δεν έχουν σχέση με τα κριτήρια που ο ίδιος ο κ. υπουργός είχε θέσει, σε εμένα προσωπικά, στην επίκαιρη ερώτησή μου της 23/10/2017 ως απαράβατες αρχές της αναδιοργάνωσης του συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων. Ταυτόχρονα, διαπιστώνω με λύπη ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών (ΚΕΕΜ) Σπάρτης έχει εξαιρεθεί από τη λίστα αυτή, ενώ πληροί όλα τα σχετικά κριτήρια εκτός αυτού της παραμεθορίου. Γεννάται, όμως, το απλό ερώτημα: Είναι παραμεθόριες περιοχές η Θήβα, η Λαμία και η Λάρισα, όπου διατηρούνται τα σχετικά Κέντρα;” αναρωτιέται ο βουλευτής, υποστηρίζοντας παράλληλα:

“Ο κ. Καμμένος στη βάση πολιτικών κινήτρων στοχοποιεί απροκάλυπτα ολόκληρη την Πελοπόννησο και ιδιαίτερα τη Λακωνία, από την τοπική κοινωνία της οποίας στερεί με την εξέλιξη αυτή σημαντικά έσοδα σε δύσκολες εποχές”.


NEWSLETTER