Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 08:13

Μανιάτης: «Φυσικό αέριο σε Πελοπόννησο: Είναι δίκαιο, να γίνει πράξη»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μανιάτης: «Φυσικό αέριο σε Πελοπόννησο: Είναι δίκαιο, να γίνει πράξη»

 

Ο υπεύθυνος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Υποδομές, Μεταφορές, Ερευνα, Ψηφιακή Πολιτική Γιάννης Μανιάτης με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαίρομαι που άκουσα τη δήλωση του ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη ότι μέσα στο 2019 θα ξεκινήσει η διαδικασία για το δίκτυο φυσικού αερίου στις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου (Κόρινθος, Αργος, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, Καλαμάτα). Σχετική ερώτηση στη Βουλή είχα καταθέσει πρόσφατα με ειδική αναφορά στη μεγάλη υποδομή που επιτρέπει την υλοποίηση αυτών των δικτύων, τον αγωγό υψηλής πίεσης που συνδέει την Κόρινθο με τη Μεγαλόπολη. Ενα έργο που ξεκίνησε το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2014.

Ο αρμόδιος υπουργός, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου, δεσμεύτηκε να κάνει πράξη τα δίκτυα διανομής στις μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου. Το σημαντικότερο είναι, η υπόσχεση αυτή να ξεκινήσει να υλοποιείται μέσα στο 2018. Σημειώνω ότι σχετικό αίτημα για ένταξη των δικτύων, είχαμε υποβάλει στο πακέτο Γιούνκερ και αντίστοιχη πρόβλεψη νόμου είχαμε κάνει το 2011. Η αρμόδια εταιρεία του δημοσίου ΔΕΔΑ, έχει τη δυνατότητα μέσα στο 2018 να ενεργοποιήσει όλες τις διαδικασίες για τις πόλεις της Πελοποννήσου. Σημειώνω ότι το δίκτυο φυσικού αερίου θα μειώσει το ενεργειακό κόστος επιχειρήσεων και νοικοκυριών κατά 30-40%. Τονίζω ιδιαίτερα ότι η δημόσια δαπάνη που απαιτείται για κάθε περίπτωση είναι:

Κόρινθος 3.500.000 €. Αργος - Ναύπλιο 4.500.000 €. Τρίπολη 5.000.000 €. Σπάρτη 2.000.000 €. Καλαμάτα 4.000.000 €.

Θα παρακολουθούμε από πολύ κοντά και προσεκτικά την υλοποίηση αυτής της κυβερνητικής δέσμευσης».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER