Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 19:05

“Αέρας κοπανιστός”

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
“Αέρας κοπανιστός”

Του Ιωάννη Δ. Λαμπρόπουλου

Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, αφού συμπλήρωσε τρία χρόνια στην εξουσία, θυμήθηκε την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο. Ηρθε στην Τρίπολη και κατά την προσφιλή του τακτική αράδιασε πάλι ψέματα.

Για όλα τα θέματα μοίρασε “θα” και για κανένα έργο δεν προσδιόρισε τρόπο χρηματοδότησης, χρόνο, δημοπράτηση, έναρξη εργασιών και έτος παράδοσης. Με δύο λέξεις «αέρας κοπανιστός».

Τίποτα δεν θα έχει έναρξη διαδικασιών μέσα στο 2018. Τα υποσχέθηκε όλα, αλλά για μετά το 2019, όταν θα έχουν γίνει εκλογές και δεν θα είναι στην εξουσία.

Ο κ. Τσίπρας, που επί των ημερών του μέχρι τώρα δεν μελέτησαν, δεν δημοπράτησαν, δεν συμβασιοποίησαν, δεν κύρωσαν στη Βουλή, δεν ξεκίνησαν και δεν παρέδωσαν ούτε ένα μέτρο δρόμου, μας είπε ότι όσα έγιναν τα τρία τελευταία χρόνια, δεν έγιναν τα δέκα προηγούμενα.

Οι Μεσσήνιοι όμως γνωρίζουν ποιοι έφτιαξαν το δρόμο Τρίπολης - Καλαμάτας και όχι μόνο. Η μόνη συμμετοχή της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα ήταν στο 7% του έργου από το σύνολο της περιφερειακής της Καλαμάτας και αυτό το έδωσαν με δύο χρόνια καθυστέρηση, με ταυτόχρονη αύξηση αντί για μείωση των διοδίων σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους που υπόσχονταν. Τέτοιους ψεύτες δεν θα ξαναδεί η Ελλάδα.

Ακόμη και το Λεύκτρο - Σπάρτη ήταν τελειωμένο και άφηναν τον χρόνο να περνάει για να δικαιολογήσουν τις κορδέλες που θα έκοβαν.

Σημειωτέον ότι τις συμβάσεις για τους αυτοκινητοδρόμους ο κ. Τσίπρας τις είχε καταψηφίσει στη Βουλή. Ο κ. Τσίπρας δεν είπε για το Πάτρα - Πύργος πότε θα τελειώσουν οι δημοπρατήσεις, που ήταν να γίνουν τον Μάρτιο του 2015, αν θα υπογραφούν οι συμβάσεις, αν θα εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και πότε θα αρχίσουν και θα τελειώσουν οι εργασίες. Επίσης δεν έκανε καμιά αναφορά για το Πύργος - Καλό Νερό.

Ακούσαμε και για το Φιλιατρινό φράγμα, που αν και είναι τελειωμένο εδώ και πολύ καιρό, δεν κατασκευάζουν τα δίκτυα. Ακούσαμε “θα” για το αεροδρόμιο, για τους δρόμους και τα αντιπλημμυρικά ενάμιση χρόνο μετά τις πλημμύρες.

«Ολα στον αέρα» για τις ερχόμενες εκλογές. Τα ψέματα τελείωσαν.

Ανάπτυξη και επενδύσεις με Τσίπρα και Καμμένο δεν γίνονται στη χώρα. Κανένας δεν τους εμπιστεύεται. Αυτό είναι το πρόβλημα σήμερα της Ελλάδος. Τη λύση θα δώσει γρήγορα ο λαός. 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER