Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 09:16

Αστυνομία και Πυροσβεστική θέλει στο στρατόπεδο ο Κωνσταντινέας

Γράφτηκε από τον
Αστυνομία και Πυροσβεστική θέλει στο στρατόπεδο ο Κωνσταντινέας

 

Τη στέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο στρατόπεδο Καλαμάτας πρότεινε ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.

Η πρωτοβουλία του κ. Κωνσταντινέα για αξιοποίηση των χώρων του στρατοπέδου, χωρίς την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, αναμένεται να αποτελέσει νέα εστία έντασης ανάμεσα στο βουλευτή και τη δημοτική αρχή, καθώς ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας έχει ταχθεί υπέρ της στέγασης τμήματος της αναβαθμισμένης 120 ΠΕΑ στις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου. Ετσι κι αλλιώς οι σχέσεις των δύο πολιτικών ανδρών δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, αφού ο βουλευτής έχει εξαπολύσει επιθέσεις (και με αναρτήσεις στο Facebook) κατά του δημάρχου, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Νίκας στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε ειρωνικά για τον κ. Κωνσταντινέα λέγοντας "δεν τον γνωρίζω τον κύριο". Μάλιστα κάποιοι λένε ότι τη σύγκρουση των δύο ανδρών την πυροδοτούν τα καλά λόγια του δημάρχου Καλαμάτας για τον συνυποψήφιο του κ. Κωνσταντινέα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινό αναπληρωτή Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση. Ανεξάρτητα από το αν είναι βάσιμη αυτή η φήμη, ο κ. Κωνσταντινέας εκμεταλλεύεται στο έπακρο την αναγνωρισιμότητα και την τηλεοπτική προβολή, που του προσφέρει η ενασχόλησή του με το δημοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου, για να ασκήσει προσωπική πολιτική σε μια σειρά από θέματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είδηση της συνάντησης με τον κ. Τόσκα και των θεμάτων που συζητήθηκαν, έγινε γνωστή από ανάρτηση του κ. Κωνσταντινέα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Στην ανάρτηση ο κ. Κωνσταντινέας αναφέρει επί λέξει:

“Από τη σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα Νικόλαο στα πλαίσια επεξεργασίας σειράς ζητημάτων που αφορούν κυρίως το Νομό μας. Συζητήσαμε για τη δυνατότητα μετεγκατάστασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον, επανέφερα το αίτημα για δημιουργία Κέντρου Πολιτικής Προστασίας στην Καλαμάτα το οποίο πλέον θα μπορούσε να πάρει μορφή λόγω των μελλοντικών εξελίξεων του Στρατοπέδου. Τέλος, αναφερθήκαμε και στην ανάγκη εξεύρεσης απτής λύσης που αφορά την επιβάρυνση της Ελληνικής Αστυνομίας εντός των αγωνιστικών χώρων. Πρέπει να βρεθεί εκείνη η χρυσή τομή που θα απαλλάσσει την Αστυνομία από αυτή τη διαδικασία. Ενα σχέδιο το οποίο εφαρμόζεται επιτυχώς στα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το οποίο δεν επιβαρύνει με επιπλέον βάρη το φορολογούμενο πολίτη. Υπήρξε άριστο κλίμα!”.

Θ.Λ.


NEWSLETTER