Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 14:16

Ο Κωνσταντινόπουλος για κτηνίατρο στην περιοχή Λεωνιδίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)Στις 22/12/2011 κατέθεσα αναφορά στην Βουλή των Ελλήνων προς τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων, σχετικά με το θέμα της έλλειψης κτηνιάτρου στην περιοχή του Δ.Δ. Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και τα προβλήματα που έχουν προκύψει για τους γεωργο-κτηνοτρόφους.
Η αναφορά αποτελεί συνέχεια άλλης αντίστοιχης αναφοράς, την οποία είχα καταθέσει στις 18-11-2010, καθώς το πρόβλημα με την έλλειψη κτηνιάτρου στην περιοχή υφίσταται από τον Αύγουστο του 2010, χωρίς να έχει βρεθεί έως σήμερα κάποια ικανοποιητική λύση για τους κατοίκους γεωργο-κτηνοτρόφους της περιοχής.

Στην απάντηση του το υπουργείο Εσωτερικών μας κοινοποίησε την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Ευάγγελου Γιαννακούρα με την οποία ενημερώνει ότι το Δ.Δ. Λεωνιδίου εξυπηρετείται από την κτηνιατρική υπηρεσία του Άστρους μια φορά εβδομαδιαίως, η οποία μέχρι πρόσφατα ήταν στελεχωμένη με έναν τεχνολόγο Ζωικής παραγωγής και έναν κτηνίατρο. Λόγω συνταξιοδότησης του κτηνιάτρου Άστρους, η εξυπηρέτηση του Δήμου Νότιας Κυνουρίας γίνεται από την Δ/νση Κτηνιατρικής τη Τρίπολης.
Επιπλέον μας ενημερώνουν ότι επίκειται πρόσληψη προσωπικού (κτηνιάτρων) ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση του προγράμματος του μελιταίου πυρετού.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην απάντησή του επισημαίνει ότι με πρόσφατο νόμο το ανώτατο όριο για εκτός έδρας μετακινήσεις των κτηνιάτρων έχει αυξηθεί από 60 σε 80 ημέρες, ώστε να καλύπτονται έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες.

Από το Γραφείο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER