Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 17:01

Η Νάντια στο συνέδριο «Ελλάδα – Προοπτικές για το Μέλλον» του London Business School

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου συμμετείχε στο συνέδριο «Ελλάδα – Προοπτικές για το μέλλον» του βρετανικού Πανεπιστημίου, London Business School που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ‘Hilton’ την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε παρουσία ενός ακροατηρίου 200 επιλεγμένων προσκεκλημένων όπως ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, φορείς κ.α. Η κα. Γιαννακοπούλου και οι βουλευτές Ηλείας και Ευβοίας κκ. Κατρίνης και Κεδίκογλου, αντίστοιχα, ήταν οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που παρευρέθησαν στην παραπάνω εκδήλωση. Μεταξύ άλλων, τα πάνελ του συνεδρίου απαρτίζονταν από γνωστούς πολιτικούς, ειδικούς από τον πανεπιστημιακό χώρο, ηγετικές προσωπικότητες της επιχειρηματικής κοινότητας και δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως ο Διευθυντής Μελετών Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Περιφερειακής Ανάπτυξης Dr. J. Zettelmeyer, ο ακαδημαϊκός καθηγητής κ. Σπινέλλης, ο καθηγητής και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Στουρνάρας, ο Διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Καθημερινή κ. Παπαχελάς, ο πολιτικός σχολιαστής κ. Τσίμας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας AlixPartners κ. D. Featherstone κ.α.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες πορείες δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου. Οι ομιλητές εστίασαν στις βαθύτερες αιτίες της ελληνικής κρίσης, την ιστορική εξέλιξή τους και τις επιπτώσεις τους στην οικονομία και κατεύθυναν τη συζήτηση στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες, ανεξάρτητα από τις βραχυπρόθεσμες οικονομικές επιπτώσεις και τις συνέπειες για την ευρωζώνη.
Συνολικά, οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από το ερώτημα «τι πρέπει να αλλάξουμε και πώς» προκειμένου να οδηγηθεί η Ελλάδα σε μακροπρόθεσμα βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και να οδηγηθούμε στην επίλυση του προβλήματος, ενώ οι τοποθετήσεις ήταν εξαιρετικά αναλυτικές και εμπεριστατωμένες.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η κα. Γιαννακοπούλου προέβη σε δηλώσεις, αναφέροντας:
«Η παρούσα κατάσταση που βιώνει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία είναι η κατάληξη ενός «αμαρτωλού» παρελθόντος.
Παράλληλα, ωστόσο, αποτελεί και την αφετηρία για τα επόμενα βήματα της χώρας μας που πρέπει να πάψει να αναλώνεται σε απολογισμούς, αντεγκλήσεις και… θρήνους για το, δήθεν επιβεβλημένο, ζοφερό μας μέλλον.
Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, αφήνοντας πίσω τις παθογένειες δεκαετιών που την οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, με μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων.
Με αναδιάταξη και εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης κι ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό το γεγονός ότι προκύπτει σταδιακά μία διαρκώς ισχυροποιούμενη συναντίληψη και συναίνεση σχετικά με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και την μελλοντική της πορεία.
Το συνέδριο αυτό ελπίζω ότι θα δράσει ως καταλύτης τόσο στον δημόσιο διάλογο και το κλίμα συγκατάθεσης που καλλιεργείται δημιουργικά όσο και στην επίλυση ορισμένων πιεστικών ζητημάτων».

Από το Γραφείο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER