Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 15:40

Ερώτηση Τσούκαλη για τη ανακατασκευή της πλατείας Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Την ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας, αποφάσισε ο Δήμος της πόλης, διαθέτοντας για το σκοπό αυτό, το ποσό των  3 εκ. ευρώ, το οποίο εξασφάλισε από πόρους του ΕΣΠΑ, παρά τις αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού συμβουλίου, αλλά και κατοίκων της πόλης.

Η ανάπλαση της συγκεκριμένης πλατείας έγινε στις αρχές του 1970 και σε ένα τμήμα αυτής τοποθετήθηκαν λευκά και μαύρα μάρμαρα Ταϋγέτου σε εξαιρετικά γεωμετρικά σχέδια με εναλλαγές άσπρου-μαύρου έτσι ώστε το σύνολο να είναι ένας τεράστιος πίνακας μοντέρνας τέχνης με στοιχεία op art.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση γίνεται παρά το αίτημα κατοίκων της πόλης για σύσταση επιτροπής ειδικών, προκειμένου να εκτιμήσουν την εικαστική και αρχιτεκτονική του αξία και να παρθούν αποφάσεις  είτε για τη διατήρησή του και την ένταξή του στο τροποποιημένο σχέδιο είτε για την κατάργησή του.

Πέραν αυτού η διάθεση ενός τόσο μεγάλου ποσού για την ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας, την ώρα που υπάρχουν πολύ μεγάλες ανάγκες για αναπλάσεις και διανοίξεις δρόμων που έχει ανάγκη η πόλη της Καλαμάτας, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου όπως επισημαίνει η μειοψηφία του Δημοτικού συμβουλίου.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί:

Προτίθεστε να  διερευνήσετε την εικαστική και αρχιτεκτονική αξία της πλατείας πριν την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής της;

Ο ερωτών βουλευτής


Νίκος Τσούκαλης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER