Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012 18:51

Γιαννακοπούλου: Γιατί ψήφισα τις επίμαχες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά με την ψηφοφορία στο Πολυνομοσχέδιο για τις «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», που έγινε την Τρίτη 24.1.2012, η βουλευτής Μεσσηνίας Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου έκανε την παρακάτω δήλωση:

Στην ονομαστική ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, υπερψήφισα, μεταξύ άλλων, δύο επίμαχες διατάξεις:

1) Τη διάταξη για τους δικηγόρους και τις δικηγορικές εταιρείες του άρθρου 6. Την υπερψήφισα για δυο λόγους. Πρώτον, γιατί υπήρξε ρητή διαβεβαίωση του αρμόδιου Υπουργού κ. Βενιζέλου και σε μένα προσωπικά αλλά και ενώπιον συναδέλφων στην Βουλή ότι στην ψήφισή του στο σύνολο τις προσεχείς ημέρες θα έρθει νομοτεχνική βελτίωση – προσθήκη, η οποία θα επιλύει το θέμα των δικηγορικών εταιρειών, σύμφωνα με την οποία «η δικηγορική εταιρεία δύναται να ιδρύει υποκαταστήματα στην ημεδαπή σύμφωνα και με τις διατάξεις του Κώδικα περί Δικηγόρων», όπως ισχύει άλλωστε και σήμερα. Με την προσθήκη αυτή αναιρούνται πολλές από τις αρχικές δίκαιες επιφυλάξεις του δικηγορικού κόσμου. Δεύτερον, στο ίδιο άρθρο υπήρχε πρόβλεψη για την εξαίρεση από την εργασιακή εφεδρεία των διοικητικών υπαλλήλων στα δικαστήρια, υποθηκοφυλακεία κλπ, που ήδη υποφέρουν από υποστελέχωση, άρα η καταψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου θα σήμαινε και την καταψήφιση της συγκεκριμένης εξαίρεσης!

2) Υπερψήφισα επίσης την διάταξη του άρθρου 29 για το ωράριο των φαρμακείων, την οποία αφενός θεωρώ επωφελή για τους πολίτες, αφετέρου θα εισαχθεί εκ νέου, κατά ρητή διαβεβαίωση του Υπουργού Υγείας τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, γιατί καταψηφίστηκε κυρίως για διαδικαστικούς λόγους (επειδή κατατέθηκε τελευταία στιγμή) και όχι για λόγους ουσίας.
Πιστεύω ότι αυτήν την κρίσιμη ώρα για την χώρα απαιτείται νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα από όλους, πολλώ δε μάλλον από τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν μπορεί να έχουμε ψηφίσει αναγκαία μεν αλλά σκληρά, επώδυνα και άδικα πολλές φορές οριζόντια μέτρα και τώρα, εκ του ασφαλούς, να καταψηφίζουμε ίσης ή μικρότερης βαρύτητας ζητήματα, την γενική κατεύθυνση των οποίων μάλιστα έχουμε ήδη υπερψηφίσει στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο! Αυτού του είδους οι τακτικισμοί και οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν βοηθούν ούτε την προσωπική μας αξιοπιστία, ούτε του κόμματός μας, αλλά κυρίως δεν βοηθούν τη χώρα μας σε μια δύσκολη και κρίσιμη περίοδο.

Από το Γραφείο Τύπου της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Σχόλια  

0 # Π. Τ 31-01-2012 20:41
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;
1)ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ,ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΕΙΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ,ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΨΕΛΛΙΣΑΤΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΑΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΨΕΥΤΙΕΣ.
2)ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΑΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ,ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ.
3)ΓΙΑΤΙ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ.ΤΟ ΕΝΝΟΩ ΑΦΟΥ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Υ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ,ΠΟΣΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ.
4)ΓΙΑΤΙ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ,ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ,ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ,ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ.
5)ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΦΟΥ ΣΥΜΠΡΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΗΔΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ.
ΣΤΟ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER