Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012 17:11

Ερώτηση Δημ. Κουσελά για το ασφαλιστικό καθεστώς των ιδιοκτητών επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Κουσελάς, επανερχόμενος στο θέμα, κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη,  ζητώντας λύση στο νομοθετικό κενό που αφορά στους ιδιοκτήτες τουριστικών  επιπλωμένων κατοικιών, το οποίο οδηγεί σε άνιση μεταχείρισή τους, ως προς την εξαίρεση από τη ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, σε σχέση με τα ισχύοντα για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της από 1081/8-12-2011 Αναφοράς μου στη βουλή και της Φ. 10035/31029/1026/ 29-12-2012 Απάντησης του Υπουργού κ. Κουτρουμάνη, επανέρχομαι στο ζήτημα της άνισης ασφαλιστικής μεταχείρισης σε βάρος των ιδιοκτητών επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών, έναντι των όσων προβλέπονται για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων.

Όπως προκύπτει και από την απάντηση του κ. Υπουργού, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων εξαιρούνται από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ, εφόσον δεν ξεπερνούν τα 10 δωμάτια. Τούτο όμως δεν προβλέπεται  στον ν. 3846/2010 και για τους κατόχους επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών,  παραδοσιακών κλπ, ως φαίνεται εξαιτίας νομοθετικής παράλειψης. 

Επειδή η συνέχιση αυτής της κατάστασης δημιουργεί άνιση μεταχείριση και δυσβάσταχτη επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες   τουριστικών κατοικιών, παραδοσιακών κλπ., λειτουργώντας εν τέλει σε βάρος ενός κατ’ εξοχή παραδοσιακού και ποιοτικού κομματιού του τουρισμού μας, αλλά και ως αντικίνητρο για τη δημιουργία νέων, σύγχρονων και  νόμιμων εξοχικών τουριστικών κατοικιών,

Επειδή, επίσης, το πρόβλημα θα μπορούσε να ξεπεραστεί εάν οι τουριστικές κατοικίες μέχρι 10 δωμάτια είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν, εφόσον το επιθυμούν, στην κατηγορία των Διαμερισμάτων δυο (2) κλειδιών, ώστε να εξαιρούνται του ΟΑΕΕ,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός: 

- Προτίθεται να υιοθετήσει την παραπάνω πρόταση, ώστε να λυθεί το πρόβλημα για τις  ενοικιαζόμενες κατοικίες;
- Σε διαφορετική περίπτωση, πως προτίθεται να λύσει το εν λόγω πρόβλημα, κατά τρόπο ώστε να αρθεί η άνιση ασφαλιστική μεταχείριση   ιδιοκτητών επιπλωμένων τουριστικών κατοικιών, έναντι των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων;»                                                   

ΑΠΟ ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Σχόλια  

0 # ΓΑΖΗΣ 31-01-2012 13:21
ΡΕ αναίσθητε αντί να ρωτήσεις που βρήκαν τα λεφτά όλα αυτά τα λαμόγια και ότι πρέπει να να ενταχθούν όλοι στο ΤΕΒΕ ανεξαρτήτως αριθμού δωματίων ,εξακολουθείς ακόμα και τώρα που η χώρα είναι στα τάρταρα να ψάχνεις για ψήφους απο παράνομους και μή.
Ρε υπάρχουν εκατοντάδες αλήτες που χρωστάνε στο δημόσιο εκατομμύρια ευρό και δεν τους κάνετε τίποτα και τώρα θυμήθηκες να ρωτήσεις για τα καταλύματα ;.
Ήρθε η ώρα σου και των άλλων εθνοπατέρων του νομού .
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER