Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 17:36

Οδ. Βουδούρης: Τρεις απαράβατες γραμμές στις διαπραγματεύσεις

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Οδ. Βουδούρης: Τρεις απαράβατες γραμμές στις διαπραγματεύσεις

 


Σχετικά με την παρότρυνση του Πρωθυπουργού «να πράξουν οι βουλευτές το καθήκον τους», πεπεισμένος ότι εκφράζω την πλειοψηφία των βουλευτών, λέω ότι θα το πράξουμε. Το καθήκον μας είναι να νομοθετούμε και να ελέγχουμε την κυβέρνηση. Αναμένουμε και από τον Πρωθυπουργό να πράξει το δικό του. Στο πλαίσιο αυτό θα ήθελα να κάνω δυο επισημάνσεις.
Πρώτον, ότι ο Πρωθυπουργός εξουσιοδοτήθηκε να αποκρούσει τις πιέσεις για τη μείωση του κατώτερου μισθού και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Μια θέση που αν είχε υιοθετηθεί εξαρχής από τον Πρωθυπουργό, θα είχε ενισχύσει καταλυτικά τη διαπραγματευτική μας δύναμη.
Δεύτερη επισήμανση: ο Πρωθυπουργός δήλωσε στις 29 Ιανουαρίου: «αποκλίσεις από τους στόχους και σωρευτικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων πολιτικών έχουν ως αποτέλεσμα οι εταίροι να θέτουν πρόσθετες δεσμεύσεις και όρους». Αν αληθεύει πως υπήρξαν τέτοιες αποκλίσεις και καθυστερήσεις, θεωρώ χρήσιμο να διευκρινίσει ο Πρωθυπουργός σε ποια υπουργεία οφείλονται, ποιες είναι οι ευθύνες και ποια μέτρα θα ληφθούν για τους υπεύθυνους. Δεν θα ήταν δίκαιο να επιβάλλονται συνεχώς νέα μέτρα σε μισθωτούς, συνταξιούχους και φορολογούμενους, χωρίς να αξιολογούνται και να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους οι κυβερνητικοί αρμόδιοι που τα προκάλεσαν με τις αστοχίες τους.
Στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας τον Πρωθυπουργό στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στη Σύνοδο Κορυφής, χαράσσοντας τις απαράβατες γραμμές που επιτάσσει το εθνικό καθήκον:
προστασία της εθνικής κυριαρχίας με απόρριψη της πρότασης επιτροπείας και της υποταγής της δανειακής σύμβασης στο αγγλικό δίκαιο,
προστασία των εθνικών συμφερόντων με αποτροπή της υποθήκευσης του εθνικού πλούτου, όπως των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ή άλλου φυσικού πλούτου,
προστασία της κοινωνικής συνοχής με την διαφύλαξη του κατώτερου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER