Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012 17:37

Γιαννακοπούλου: «Νέα απαράδεκτη αύξηση στις τιμές των διοδίων»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Γιαννακοπούλου: «Νέα απαράδεκτη αύξηση στις τιμές των διοδίων»

Σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις των κοινοπραξιών «Μορέας» και «Ολυμπία Οδός», από 1η Φεβρουαρίου επίκειται αύξηση στις τιμές των διοδίων λόγω τιμαριθμικής αναπροσαρμογής που προβλέπεται στις συμβάσεις. Συγκεκριμένα, προβλέπεται αύξηση για τα Ι.Χ., από 2,30 στα 2,40 ευρώ στα διόδια της Νεστάνης, από 2,40 στα 2,50 ευρώ στα διόδια του Σπαθοβουνίου και από 3,10 στα 3,20 ευρώ στα διόδια του Ισθμού και της Ελευσίνας.
Σε σχετική συζήτηση της υπ’ αριθμόν 279/02-12-10 επίκαιρης ερώτησής μου για παλαιότερες αυξήσεις των διοδίων, ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης στην απάντησή του ανέφερε ότι εκείνες οι αυξήσεις των διοδίων είναι αποτέλεσμα των συμβάσεων παραχώρησης που κυρώθηκαν με νόμο στη Βουλή το 2007 και, συνεπώς, το Δημόσιο έχει υποχρέωση να τις υλοποιήσει. Τότε, μάλιστα, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε μέσω του Υφυπουργού κ. Μαγκριώτη ότι «θα φέρουμε τις τροποποιήσεις των συμβάσεων για τη μείωση των διοδίων», μια προσπάθεια που ωστόσο απέτυχε.
Αναμφισβήτητα, η αύξηση των διοδίων δεν αποτελεί πρόθεση καμίας κυβέρνησης, αντίθετα έχει διατυπωθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου ότι η μείωση των διοδίων παραμένει σταθερή επιλογή της. Ωστόσο, το γεγονός της αύξησης των διοδίων παραμένει μια προκλητική και δυσανάλογη με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες, πραγματικότητα, την οποία το κράτος δεν μπορεί να αγνοεί με την αιτιολογία των υπογεγραμμένων συμβάσεων. Δεν μπορεί σε μια περίοδο όπου η ελληνική κοινωνία και το κράτος βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, ο καταναλωτής να βρίσκεται δέσμιος συμβάσεων που υπογράφηκαν υπό άλλες συνθήκες. Κατόπιν αυτών,

Ερωτάται ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

1. Τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να μην επιβαρυνθούν περισσότερο οι Έλληνες πολίτες; Έχουν εξαντληθεί όλα τα διαπραγματευτικά μέσα της κυβέρνησης να επαναδιαπραγματευθεί τις συμβάσεις παραχώρησης;

2. Είναι δίκαιο ο Έλληνας πολίτης να πληρώνει τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων όταν όλα τα οικονομικά δεδομένα γύρω του καταρρίπτονται, πλην των τιμών των διοδίων και των συμβάσεων που υπέγραψε το Δημόσιο με τις παραχωρησιούχες εταιρείες το 2007;

Η ερωτώσα βουλευτής,
Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου

Σχόλια  

0 # ΓΑΖΗΣ 01-02-2012 12:59
Βρε ανεκδιήγητη , το κόμμα σου δεν έχει υπογράψει τις συμβάσεις παραχώρησης και τους όρους για τα διόδια ;; τώρα τι θέλεις να κοροϊδέψεις πάλι ότι δήθεν ενδιαφέρεσαι για τον λαό ; α να χαθείς, από τη μία ψηφίζεις και από την άλλη το παίζεις προστάτης του λαού έτσι έκανε και πατέρας σου τώρα όμως ήρθε η ώρα σας .Αλήθεια ρε Νάντια εσύ κατοικείς στο κολονάκι με τον καλλιτέχνη, παίρνεις 120 χιλιάρικα ,έχεις διάφορες ατέλειες και μας το παίζεις προστάτιδα των αδυνάτων άντε χάσου μυρμηγκάκι.....
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # Γιώργος Εσκούνης 02-02-2012 14:52
1. Οι συμβάσεις παραχώρησης υπογράφηκαν επί υπουργίας του κ. Σουφλιά το 2007 με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ είχε καταψηφίσει τότε αυτές τις συμβάσεις ακριβώς λόγω των όρων που προέβλεπαν για τα διόδια. Σε αυτές τις συμβάσεις αναφέρονται και οι συνεχείς αυξήσεις των διοδίων που μας έχουν φέρει στο σημερινό σημείο. Οι συμβάσεις υπογράφηκαν κακήν - κακώς, με τραγικούς όρους για τον οδηγό - καταναλωτή στην προσπάθεια της ΝΔ να κόψει όσο το δυνατόν περισσότερες κορδέλες λόγω προεκλογικής περιόδου το 2007.

2. Οι συμβάσεις αυτές δεν έχουν ψηφιστεί ούτε από τη Νάντια, ούτε από τους τωρινούς βουλευτές, παρά μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ της κοινοβουλευτική ς περιόδου του 2007.

3. Η Νάντια ως γνωστόν δεν κατοικεί στο Κολωνάκι ούτε έχει ιδοκτησία εκεί, όπως άλλωστε αναγράφεται και στο πόθεν έσχες της που βρίσκεται αναρτημένο στον ιστότοπο της Βουλής. Μάλιστα, νομίζω ότι κατοικεί στον Καρέα ή στον Βύρωνα.

4. Το πόσα παίρνει δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω.

5. Δεν με νοιάζει τι έκανε ο πατέρας της, ούτε μπορώ να γνωρίζω λόγω του νεαρού της ηλικίας μου. Επίσης, δεν γνωρίζω ούτε τι έκανε ο δικός σου πατέρας καθότι απ' ότι φαίνεται σου αρέσει η συζήτηση για πατεράδες.

6. Δεν ξέρω αν είναι προστάτιδα των αδυνάτων, πάντως σίγουρα δεν είναι προστάτιδα των εργολάβων του "Μορέα και της Ολυμπίας Οδού, σε αντίθεση με άλλους που κάνουν γαργάρα το θέμα των διοδίων προφανώς για να μη θίξουν τις εταιρίες "Μορέας" και "Ολύμπια Οδός" και τους μεγαλοεργολάβους.

7. Εάν δε γνωρίζουμε καλύτερα να μη μιλάμε, εκτός αν είμαστε ψεύτες και λασπολόγοι κατ' επάγγελμα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER