Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2012 16:36

Γρ. Αποστολάκος: Δεκτή τροπολογία για το ιδιοκτησιακό της Μάνης

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)Ένα πάγιο αίτημα των Μανιατών ικανοποιήθηκε με την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Μετά από μακροχρόνιες προσπάθειες μέσα και έξω από τη Βουλή, στις οποίες συμμετείχε από παλιά ο Βουλευτής Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, διευθετήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μάνης.
Σε συνέχεια προηγούμενων κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων, οι Βουλευτές των Νομών Λακωνίας και Μεσσηνίας κατέθεσαν σχετική τροπολογία, η οποία έγινε δεκτή από τους αρμόδιους Υπουργούς και εντάχθηκε στο ψηφισθέν νομοσχέδιο. Την άρση της αδικίας έναντι της Μάνης με την υιοθέτηση της τροπολογίας, υποστήριξε κατά την ομιλία του ο Βουλευτής κ. Γρηγόρης Αποστολάκος. Αφού έκανε μία ιστορική αναδρομή του ζητήματος και ανέπτυξε αναλυτικά τα επιχειρήματα που συνηγορούν στην ικανοποίηση του αιτήματος, ζήτησε την αποδοχή της τροπολογίας, όπως και έγινε στη συνέχεια.
Κατά την ομιλία του, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στο καθεστώς φορολόγησης των διατηρητέων κτιρίων – μνημείων, για το οποίο επίσης είχε καταθέσει τροπολογία. Ο κ. Αποστολάκος υποστήριξε ότι επιβάλλεται απευθείας από το Σύνταγμα η αλλαγή της φορολόγησης επί το ευνοϊκότερο, λαμβάνοντας υπόψη σειρά παραγόντων (κόστος συντήρησης, προστασία κτιρίων – μνημείων, πολιτιστική – αρχιτεκτονική αξία κ.α.). Όπως η προηγούμενη, έτσι και αυτή η πρόταση του Λάκωνα Βουλευτή έγινε αποδεκτή και πέρασε στο κείμενο του νομοσχεδίου.  
Τέλος αξίζει να αναφερθούν ρυθμίσεις που στηρίχθηκαν από τον κ. Αποστολάκο, αφορούν δεκάδες χιλιάδες κόσμου και τελικά υπερψηφίστηκαν όπως :
Η μείωση του ενιαίου ειδικού προστίμου του Νόμου 4014/2011 για τους ολικώς τυφλούς και τους κινητικά ανάπηρους (άνω του 80%).
Η απαλλαγή σύνταξης βεβαιώσεων μηχανικών για αδόμητα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμών κατά τη μεταβίβασή τους.
Η απάλειψη νομοθετικών διατάξεων που έθεταν περιορισμούς στην επαγγελματική δραστηριότητα των Μηχανικών Τ.Ε.  

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER