Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2012 17:04

Θαν. Δαβάκης: Ανυποχώρητος ο Μαγκριώτης για τα διόδια στο Λογκανίκο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Ειλημμένη είναι πλέον η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών καθώς και της παραχωρησιούχου εταιρείας του οδικού άξονα Λεύκτρο-Σπάρτη, για τοποθέτηση πλευρικού σταθμού διοδίων στον Λογκανίκο. Αυτό προκύπτει από την έγγραφη απάντηση του Υφυπουργού Υποδομών κ. Μαγκριώτη, σε Ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Λάκωνας βουλευτής Θανάσης Δαβάκης.
Ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του μεταφέροντας την δυσαρέσκεια αλλά και τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, καλούσε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών να επανεξετάσει την τοποθέτηση σταθμού διοδίων στον Λογκανίκο.
«Είναι αδιανόητο εν μέσω δεινής οικονομικής κρίσης οι κάτοικοι μιας κατεξοχήν ορεινής-αγροτικής περιοχής της Λακωνίας όπως ο Λογκανίκος, να καλούνται να πληρώνουν τίμημα διοδίων προκειμένου να μετακινηθούν ως την έδρα του Δήμου τους, τη Σπάρτη και να τους στερείται το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ΔΩΡΕΑΝ το νέο αυτοκινητόδρομο» ανέφερε χαρακτηριστικά στην Ερώτηση του ο Λάκωνας βουλευτής.
Παράλληλα ο κ. Δαβάκης στην Ερώτηση του έκανε αναφορά και στις ζημιές που έχουν προκληθεί στο υπάρχον οδικό δίκτυο εξαιτίας των έργων που πραγματοποιούνται στον νέο αυτοκινητόδρομο αλλά και τη συχνή κυκλοφορία σ’ αυτό βαρέων οχημάτων. Για το ζήτημα αυτό ο κ. Υφυπουργός ανέφερε στον κ. Δαβάκη, ότι η αρμόδια τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών σε συνεννόηση με την παραχωρησιούχο εταιρεία θα καταβάλλει προσπάθεια για την αποκατάσταση των φθορών που έχουν γίνει στο υπάρχον οδικό δίκτυο. 


Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER