Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012 14:38

Συζήτηση στη Βουλή για τα διόδια στο Λογκανίκο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Η εγκατάσταση σταθμού διοδίων στον Λογκανίκο Λακωνίας αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του Βουλευτή του Νομού κ. Γρηγόρη Αποστολάκου.
Ο Βουλευτής επεσήμανε πως σε συνέχεια έγγραφων αναφορών δικών του και των τοπικών φορέων, επανέρχεται με τη συγκεκριμένη Επίκαιρη Ερώτηση προκειμένου είτε να αποτραπεί η εγκατάσταση των διοδίων, είτε να υπάρξουν πρόνοιες για τους κατοίκους του Λογκανίκου προκειμένου να αποφύγουν το κόστος διέλευσης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε είναι «κατάφωρα άδικο οι δημότες της περιοχής να πληρώνουν διόδια για να πηγαινοέρχονται στην έδρα του Δήμου τους, τη Σπάρτη. Είναι κρίμα ο αυτοκινητόδρομος να μετατραπεί από ευλογία για τον τόπο σε εφιάλτη μόνο για τους κατοίκους του Λογκανίκου». Για το σκοπό αυτό ζήτησε επιτακτικά την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προς την ανάδοχο εταιρεία.
Ταυτόχρονα, ο κ. Αποστολάκος τόνισε την ανάγκη άμεσης έναρξης των παράλληλων έργων. Ενδεικτικά ανέφερε την κατασκευή νέου αρδευτικού δικτύου, την αντικατάσταση της γέφυρας Κοτιτσιάνη, την αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου της περιοχής, την διευκόλυνση πρόσβασης των κατοίκων των Βεργαδέϊκων και των Φουντέϊκων προς τα κτήματά τους κ.α.
Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γιάννης Μαγκριώτης απάντησε πως στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης που γίνεται με τις αναδόχους εταιρείες των αυτοκινητοδρόμων, θα εξεταστούν τόσο η πολιτική διοδίων, όσο και τα ειδικότερα ζητήματα του δρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη, όπως ο σταθμός διοδίων στον Λογκανίκο.
Για τον τελευταίο, χαρακτηριστικά ανέφερε ως λύση άλλα παραδείγματα ανά την Ελλάδα όπου οι κάτοικοι προμηθεύτηκαν κάρτες ελεύθερης διέλευσης ή μειωμένου κόστους για τις τοπικές τους μετακινήσεις. Στην κατεύθυνση αυτή δεσμεύτηκε να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους της εργολήπτριας εταιρείας.
Όσον αφορά τέλος τα παράλληλα έργα, ο Υφυπουργός παραδέχθηκε πως είναι αλήθεια ότι αποτελούν συμβατική υποχρέωση της εταιρείας, η οποία οφείλει να προχωρήσει στην έναρξη υλοποίησής τους κατά τους προσεχείς μήνες.   

Από το Γραφείο Τύπου του Γρ. Αποστολάκου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER