Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018 21:31

Θέμα αξιοποίησης ακινήτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από την Κοζομπόλη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Θέμα αξιοποίησης ακινήτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από την Κοζομπόλη

 

Το θέμα της αξιοποίησης ακινήτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στο Νομό Μεσσηνίας θέτει με ερώτησή της προς τον υπουργό, η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη.

“Αποτελεί διακηρυγμένη θέση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει”, αναφέρει και παρατηρεί: Στο πνεύμα αυτό, έχουν καταγραφεί τα ακίνητα του υπουργείου ή εποπτευόμενων από ΥΠΑΑΤ φορέων, στο Νομό Μεσσηνίας, με σκοπό τη στέγαση των υπηρεσιών του ή υπηρεσιών του Δημοσίου και γενικά την καλύτερη αξιοποίησή τους. Πλην όμως, πέραν της καταγραφής τους, δεν έχει αναπτυχθεί καμία δράση προς την κατεύθυνση αυτή.

Ενδεικτικά απορρίφθηκε εκ νέου αίτημα της Κτηματικής Υπηρεσίας Μεσσηνίας για την αξιοποίηση των κενών χώρων κτηρίου κυριότητας του ΥΠΑΑΤ, στο οποίο στεγάζεται το Τμήμα Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας, εμβαδού 1.100 τ.μ., που βρίσκεται στην Καλαμάτα, επί της οδού Λακωνικής 87, για τη στέγαση του Δασαρχείου Καλαμάτας. Απορρίφθηκε ομοίως αίτημα πολίτη για εκμετάλλευση με νόμιμες διαδικασίες αγροτικού ακινήτου”.

Η κ. Κοζομπόλη, αφού εκτιμά ότι “επιβάλλεται να εξεταστεί η δυνατότητα στέγασης υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ σε ακίνητα ιδιοκτησίας του, όπως για παράδειγμα της ΔΑΟΚ Τριφυλίας σε ακίνητο ιδιοκτησίας του, στα Φιλιατρά ή του ΟΠΕΚΕΠΕ κ.ά. εξοικονομώντας μεγάλα ποσά από τα μισθώματα, η δε  εκμετάλλευση των αγροτικών ακινήτων συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα”, ρωτάει τον υπουργό: α) Αν εξετάζει το θέμα της αξιοποίησης των ακινήτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. β) Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προτίθεται να προβεί ειδικά για την αξιοποίηση των ακινήτων του υπουργείου στη Μεσσηνία.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER