Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 17:32

Κουτρουμάνης σε Νάντια: Εξετάζεται η παράταση λειτουργίας του ΙΚΑ Μελιγαλά έως το τέλος Απριλίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


«Η αναστολή λειτουργίας του παραρτήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Μελιγαλά αποφασίστηκε να υλοποιηθεί από 01/02/12 και η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του θα παρέχεται από το Περιφερειακό Υποκατάστημα Καλαμάτας, στο οποίο υπάγεται. Πάντως, εξετάζεται η παράταση λειτουργίας του Παραρτήματος Μελιγαλά έως 30/04/12», σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Κουτρουμάνη, σε αναφορά της βουλευτή Μεσσηνίας, Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου σχετικά με την αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Μελιγαλά.
Ωστόσο, «τα ασφαλιστικά μεγέθη του Παραρτήματος Μελιγαλά είναι πολύ μικρά», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Κουτρουμάνης στο έγγραφό του παραθέτοντας περαιτέρω πληροφορίες ότι:
«Ο αριθμός των άμεσα ασφαλισμένων ανέρχεται σε 494 και των συνταξιούχων σε 382, στο έτος 2010 υποβλήθηκαν Α.Π.Δ.  (Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις) από 124 εργοδότες κοινών επιχειρήσεων και 295 εργοδότες οικοδομοτεχνικών έργων, ενώ ο μέσος μηνιαίος όρος συναλλαγών των τομέων Μητρώου ασφαλισμένων και παροχών ασθένειας ήταν 113 και 160, αντίστοιχα».
«Επιπλέον», επισημαίνει, «στο Παράρτημα Μελιγαλά υπηρετούν έξι (6) υπάλληλοι, αριθμός ικανός για τη λειτουργία αυτοτελούς Μονάδας και για τη διασφάλιση της νομιμότητας των διοικητικών πράξεων, του ελέγχου των δαπανών και της επάρκειας του πολύπλοκου γνωστικού αντικειμένου των υπηρεσιών του Ιδρύματος, πολύ μεγάλος όμως για τον όγκο των συναλλαγών του Παραρτήματος».
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναλύει τους επιπρόσθετους λόγους για τους οποίους εξετάζεται η συνένωση του Παραρτήματος ΙΚΑ Μελιγαλά με το Περιφερειακό Υποκατάστημα Καλαμάτας, καθώς, όπως αναφέρει α) «η απόσταση μεταξύ του Παραρτήματος Μελιγαλά και του Περιφερειακού Υποκαταστήματος Καλαμάτας, το οποίο θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του Παραρτήματος είναι περίπου 27 χλμ., απόσταση που (από το Υπουργείο) κρίνεται ότι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και
β) στην περιοχή του Μελιγαλά λειτουργεί ΚΕΠ του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μέσω του οποίου μπορούν να εκτελούνται ορισμένες εργασίες που κατά κύριο λόγο πραγματοποιούνται και από τα Παραρτήματα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ».

Από το Γραφείο Τύπου της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER