Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 14:30

Επίσκεψη Κοζομπόλη στο Κέντρο Υποστήριξης Δανειοληπτών

Γράφτηκε από την

Το Κέντρο Υποστήριξης Δανειοληπτών Καλαμάτας επισκέφθηκε η βουλευτής Γιώτα Κοζομπόλη, η οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου της, ενημερώθηκε από τους υπαλλήλους για τις αρμοδιότητές του.

Στην εν λόγω ανακοίνωση προστίθεται πως “από την ενημέρωση προέκυψε ότι έχει διευρυνθεί πολύ το νομοθετικό πλαίσιο ρύθμισης χρεών, τόσο ως προς τους δικαιούχους ένταξης στο ευνοϊκό καθεστώς, όσο και ως προς τα χρέη που υπόκεινται προς ρύθμιση, ενώ έχει απλοποιηθεί η διαδικασία υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις”.

Ειδικότερα, όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της κ. Κοζομπόλη, “εκτός των εμπόρων, που από την αρχή είχαν δυνατότητα ένταξης στο σύστημα ρύθμισης των οφειλών, τώρα η ίδια δυνατότητα παρέχεται και στους ελεύθερους επαγγελματίες και στους αγρότες". Συγκεκριμένα, “ρυθμίζονται οφειλές από 20.000 ευρώ σε ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία, και τράπεζες, ενώ με το νέο απλοποιημένο πλαίσιο, οι οφειλές από το Ελληνικό Δημόσιο (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, κλπ), από τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τις Τράπεζες, εντάσσονται αυτόματα στην πλατφόρμα, χωρίς ο πολίτης να είναι υποχρεωμένος να απευθύνεται στις συγκεκριμένες υπηρεσίες για λήψη σχετικών βεβαιώσεων”.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση επισημαίνει ότι από το κέντρο Υποστήριξης Δανειοληπτών, που στεγάζεται στο ισόγειο του ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας (πεζόδρομος Αριστομένους) και λειτουργεί καθημερινά από τις 9.30 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα (τηλ. 2132125730), παρέχεται ενημέρωση στους πολίτες για τις δυνατότητες που έχουν για τη ρύθμιση των οφειλών τους προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες”.