Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 12:53

Νέο ρεκόρ υποκρισίας των κυβερνητικών στελεχών

Γράφτηκε από την
Νέο ρεκόρ υποκρισίας των κυβερνητικών στελεχών

 

Με τη συμπεριφορά τους φθείρουν τον δημόσιο βίο και τις πολιτικές έννοιες

Παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα τη συμπεριφορά και τις επιλογές των ανώτατων κυβερνητικών στελεχών και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι πραγματοποιούν συνεχώς νέα ρεκόρ πολιτικής υποκρισίας.

 

Σεβασμός στα θύματα

Αντιμέτωπος με μία τραγωδία στην Ανατολική Αττική χωρίς προηγούμενο, για την οποία η κυβέρνησή του ευθύνεται με λάθη και παραλείψεις, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ζήτησε να ενωθούμε στο πένθος και να αποφύγουμε την κομματική αντιπαράθεση και εκμετάλλευση.

Πρόκειται για τον ίδιο πολιτικό ο οποίος όταν το κρίνει σκόπιμο επιδίδεται στην καταχρηστική πολιτικοποίηση των πάντων, προκειμένου να διευκολυνθεί στους ελιγμούς του.

Από την καταχρηστική πολιτικοποίηση μας ζητάει λοιπόν να περάσουμε στην πλήρη αποπολιτικοποίηση για να κερδίσει κάποιο χρόνο και να δει πώς ακριβώς θα διαχειριστεί και αυτήν την κρίση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μητσοτάκης κινήθηκε πρώτος και με απόλυτη συνέπεια ζητώντας να αποφευχθούν οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και ο καταλογισμός ευθυνών μέχρις ότου ολοκληρωθεί η καταγραφή των θυμάτων και των ζημιών και περάσει η περίοδος του μεγάλου πένθους.

Η ευπρέπεια και το πολιτικό ήθος Μητσοτάκη δεν απαλλάσσουν τον κ. Τσίπρα από τις ευθύνες για την υποβάθμιση του δημόσιου βίου μέσα από την εναλλαγή ρόλων και σεναρίων με κοινά χαρακτηριστικά την πολιτική ιδιοτέλεια και την υποκρισία.

Ο κ. Τσίπρας δεν κινείται βέβαια μόνος του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει σχολή πολιτικής υποκρισίας.

Τα στελέχη του είναι ικανά να δίνουν μάχες για τα ανύπαρκτα θύματα της κρατικής τηλεόρασης και στη συνέχεια να αντιμετωπίζουν σαν ασήμαντη λεπτομέρεια, για την οποία δεν έχουν καμία πολιτική ευθύνη, τα ανθρώπινα θύματα στην καταστροφή της Δυτικής Αττικής από πλημμύρες και τα ανθρώπινα θύματα από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

 

Ευρωπαϊκές περιπέτειες

Ανάλογη είναι η πολιτική συμπεριφορά και η υποκρισία ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο αριθμός των οποίων έχει συρρικνωθεί από έξι που εξελέγησαν τον Μάιο του 2014 σε μόλις τρεις.

Οι τρεις που διαφώνησαν και εγκατέλειψαν την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κατ’ επανάληψη καταγγείλει τους πολιτικούς ακροβατισμούς, την ασυνέπεια και την υποκρισία του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του. Δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησαν με το περιεχόμενο της έκθεσης που προβλέπει, στη βάση αρχικής πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την ενίσχυση της δυνατότητας της Ε.Ε. να παρεμβαίνει πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ενισχύοντας και τα κράτη-μέλη. Η έκθεση αυτή θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση και καλύτερη οργάνωση -μεταξύ των άλλων- των εναέριων μέσων πυρόσβεσης που διαθέτει η Ελλάδα.

Πρόκειται για δύο ευρωβουλευτές με ειδίκευση στην παραχάραξη θέσεων που στηρίζουν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου να δημιουργηθούν λαθεμένες εντυπώσεις στην ελληνική κοινή γνώμη. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσπάθεια του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κούλογλου να εμφανίσει τη θέση των ευρωβουλευτών της ΝΔ υπέρ της ενίσχυσης των ελληνικών επιχειρήσεων και των Ελλήνων οδηγών νταλίκας σε σχέση με τον ανταγωνισμό των γερμανικών, αυστριακών και άλλων συμφερόντων σαν δήθεν υιοθέτηση της εβδομαδιαίας υποχρεωτικής εργασίας διάρκειας 60 ωρών, η οποία βέβαια δεν ισχύει σε καμία χώρα της Ε.Ε.

Ο κ. Κούλογλου, όπως και ο κ. Παπαδημούλης, ψήφισαν αποχή στην εξαιρετικά καλή για τα ελληνικά συμφέροντα έκθεση που υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία στα τέλη Μαΐου, με την υποστήριξη της Κεντροδεξιάς, στην οποία συμμετέχει η ΝΔ και της Κεντροαριστεράς, στην οποία συμμετέχει το Κίνημα Αλλαγής.

Το εκπληκτικό είναι ότι ώρες μετά τη μεγάλη καταστροφή ο υπουργός κ. Τόσκας τάχθηκε δημόσια, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που έκανε μαζί με τον επίτροπο κ. Στυλιανίδη, υπέρ της πολιτικής της Ε.Ε. που αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο κ. Κούλογλου και ο κ. Παπαδημούλης.

Η πολιτική υποκρισία των στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι αφόρητη, πρέπει όμως να αντιμετωπιστεί σε πολιτικό επίπεδο με θετικό τρόπο. Δεν έχουμε το δικαίωμα να τους αφήσουμε να ελίσσονται ανεξέλεγκτοι και να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό, ούτε όμως έχουμε το δικαίωμα να πέσουμε στο δικό τους επίπεδο, μετατρέποντας έτσι την κρίση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ σε κρίση του πολιτικού συστήματος.


NEWSLETTER