Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 18:29

Συνάντηση Γιαννακοπούλου με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

«Να προχωρήσει άμεσα το ζήτημα της ίδρυσης Τμήματος Μεταγωγών στην Καλαμάτα» ζήτησε η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Ι. Γιαννακοπούλου στη συνάντηση που είχε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Νίκο Παπαγιαννόπουλο, την Τρίτη 21/02/12. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη συνομιλία τους, η κα. Γιαννακοπούλου έθεσε τα παρακάτω ζητήματα τοπικού αλλά και πανελλαδικού ενδιαφέροντος, παραθέτοντας τα εξής:
Α) «Οι διαδικασίες για τη στελέχωση του Τμήματος Μεταγωγών πρέπει να προχωρήσουν ταχύτερα, ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση του Τμήματος Μεταγωγών στην Καλαμάτα και η ένταξη του στον κεντρικό σχεδιασμό της Ελληνικής Αστυνομίας. Η ίδρυσή του θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα για τη Μεσσηνία, καθώς ένα μεγάλο μέρος του αστυνομικού προσωπικού απεγκλωβίζεται από τη φύλαξη και μεταγωγή των ποινικών κρατουμένων και διατίθενται στην υπηρεσία προστασίας του πολίτη». Σχετικά, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε ότι η ολοκλήρωση των διαδικασιών για την ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην Καλαμάτα είναι σταθερή επιδίωξη και της Διοίκησης της ΕΛ.ΑΣ. και σύντομα θα λειτουργήσει, ενώ οι πιθανές καθυστερήσεις δεν πρέπει να εμπνέουν καμία ανησυχία, όσον αφορά την τελική έκβαση.
Β) «Η ενίσχυση της οργανικής δύναμης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας είναι απαραίτητη, καθώς η εγκληματικότητα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε όλο το νομό και, ιδιαίτερα στις ημιαστικές και αγροτικές περιοχές, όπως ενδεικτικά στις περιοχές του Άρι, της Θουρίας και της Χώρας Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, οι περιπτώσεις κλοπών, ληστειών και οι υποθέσεις ναρκωτικών και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών βρίσκονται σε έξαρση». Αναφορικά με το παραπάνω, υπήρξε κοινή διαπίστωση και από τους δύο ότι, δυστυχώς, η εγκληματικότητα και η μικρο-εγκληματικότητα παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις σε όλη τη χώρα, κάτι που είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Ωστόσο, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έκανε απολύτως σαφές ότι, παρά τις δυσκολίες που επιφέρει ο περιορισμός των δαπανών της αστυνομίας, καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Γ) «Να εξεταστεί η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας κατά τις περιόδους αιχμής και ειδικότερα τους θερινούς μήνες, όπου η Μεσσηνία εμφανίζει αυξημένη τουριστική κίνηση». Σχετικά, ο Αρχηγός απάντησε ότι το παραπάνω ενδεχόμενο εξετάζεται σοβαρά υπό τις παρούσες συνθήκες οργάνωσης και λειτουργίας και βάσει των αναγκών και ελλείψεων που παρουσιάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή η Ελληνική Αστυνομία.
Τέλος, η κα. Γιαννακοπούλου δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον κ. Παπαγιαννόπουλο για την διαλεύκανση της υπόθεσης της πρόσφατης, φρικτής και πρωτόγνωρης δολοφονίας του τρίχρονου παιδιού και του πατέρα του στη Μεσσηνία και τόνισε την τεράστια συμβολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας στην προσπάθεια αυτή.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER