Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 18:29

Παρέμβαση Δαβάκη για τα κτηνιατρεία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)Αναρμόδιο δηλώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την πρόσληψη προσωπικού στα Κτηνιατρεία Γυθείου και Αρεόπολης, στα οποία παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα λειτουργίας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, τόσο κτηνιάτρων αλλά και συμβασιούχων.
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδης, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, αναφέρει τα εξής: «Τα Κτηνιατρεία Γυθείου και Αρεόπολης δεν αποτελούν οργανικές μονάδες του ΥΠΑΑΤ και ως εκ τούτου, η πρόσληψη προσωπικού σ΄ αυτά δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του.»
Στη συνέχεια ο κ. Σκανδαλίδης υποστηρίζει ότι ο προγραμματισμός των προσλήψεων υπαλλήλων στις Περιφέρειες, όπου ανήκουν και τα Κτηνιατρεία, εντάσσεται σε διαδικασίες ΑΣΕΠ, κατόπιν συνεργασίας των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προκηρύσσει τις θέσεις και του Υπουργείου Οικονομικών που εγκρίνει τις απαραίτητες πιστώσεις για τις δαπάνες του προσωπικού.
Τέλος στην απάντηση του ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κάλυψης των κενών θέσεων των κτηνιάτρων με συμβασιούχους ορισμένου χρόνου.
Ακολουθεί η δήλωση του κ. Δαβάκη:
Πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να ξεπερασθούν τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που παρατηρούνται στα Κτηνιατρεία Γυθείου και Αρεόπολης, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, τόσο κτηνιάτρων αλλά και συμβασιούχων.
Οι κτηνοτρόφοι, οι κρεοπώλες και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας των οικόσιτων ζώων, εξαιτίας της μη λειτουργίας του Κτηνιατρείου Γυθείου αλλά και της υπολειτουργίας του Κτηνιατρείου της Αρεόπολης, αδυνατούν πλέον να διαθέσουν τα προϊόντα τους στην αγορά διότι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε καν την άδεια μετακίνησης των ζώων, που απαιτείται για την μεταφορά τους από την κτηνοτροφική μονάδα στο σφαγείο.
Επιπλέον, όπως άλλωστε είχα αναφέρει στην Ερώτηση μου προς τον Υπουργό, παρατηρούνται προβλήματα και στον υγειονομικό έλεγχο και τον εμβολιασμό των ζώων, με κινδύνους που ελλοχεύουν για την υγεία των καταναλωτών.
Ο κ. Υπουργός στην απάντηση του, δηλώνοντας αναρμοδιότητα για την διαδικασία προσλήψεως μόνιμου προσωπικού, παραπέμπει στο ΑΣΕΠ και στα συναρμόδια υπουργεία  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, δεν μας λέει όμως εάν έχει ζητήσει την τοποθέτηση κτηνιάτρων και συμβασιούχων στις παραπάνω υπηρεσίες, ούτε και πότε θα πληρωθούν οι κενές θέσεις για να επαναλειτουργήσουν τα Κτηνιατρεία Γυθείου και Αρεόπολης.

Από το Γραφείο Τύπου του Θαν. Δαβάκη

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER